Η μέθοδος που ακολουθείται, στη δημιουργία της ταινίας, έχει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, ότι ο ίδιος ο "αυτοβιογραφούμενος", οριοθετεί το πλαίσιο της ταινίας του, αφού βέβαια οι υπεύθυνοι της σειράς, έχουν μελετήσει όλα τα υπάρχοντα βιογραφικά στοιχεία, συνεντεύξεις, δημοσιεύματα και το συγγραφικό ή καλλιτεχνικό έργο, του προσώπου που παρουσιάζεται στην κάθε εκπομπή. Ανάμεσα στα νέα "πορτρέτα" της σειράς, περιλαμβάνονται οι Νίκος Μαμαγκάκης, Αδωνις Κύρου, Πέτρος Ζουμπουλάκης, Νίκος Κεσσανλής, Κώστας Χατζηχρήστος και Ιάκωβος Καμπανέλλης.
Ο νέος κύκλος, αρχίζει με την παρουσίαση της φωτογράφου Nelly' s ή Ελλης Σουγιουλτζόγλου - Σεραϊδάρη. Η Ελληνίδα φωτογράφος, που γεννήθηκε στο Αϊδίνι της Μικράς Ασίας στα τέλη του περασμένου αιώνα, αυτοβιογραφείται και μιλά για τη ζωή και το έργο της, για τη μεγάλη πορεία της, που την καθιέρωσε και την καταξίωσε, ως μια σημαντική φωτογράφο, όχι μόνο στον τόπο μας αλλά και με διεθνή αναγνώριση. Σπούδασε στη Δρέσδη και το 1926 έφτασε στην Αθήνα. Η πρωτοποριακή της αντίληψη για την τέχνη της φωτογραφίας, την κάνει αμέσως γνωστή στο αθηναϊκό κοινό. Η πρώτη περίοδος της καλλιτεχνικής της δημιουργίας, χαρακτηρίζεται από μια ιμπρεσιονιστική αντίληψη. Θα επιβληθεί, κυρίως σαν καλλιτέχνης - φωτογράφος της καλής κοινωνίας της Αθήνας. Θα φωτογραφίσει τα πορτρέτα του Ελευθέριου Βενιζέλου, του Αιμίλιου Βεάκη, της Κατίνας Παξινού, του Κωστή Παλαμά κ.ά. Εκτός από πορτρέτα εξεχουσών προσωπικοτήτων της εποχής, με το φωτογραφικό της φακό, θα απαθανατίσει την παλιά Αθήνα, τις Δελφικές γιορτές, τοπία, πόλεις, σκηνές από την ύπαιθρο και από αρχαιολογικούς χώρους.
Παραγωγός της ταινίας είναι ο Γιώργος Σγουράκης. Η σκηνοθεσία ανήκει στον Χρήστο Ακρίδα, η φωτογραφία στον Στάθη Γκοβά και η διεύθυνση παραγωγής στην Ηρώ Σγουράκη.