Αυστηρή προειδοποίηση από το γενικό γραμματέα της Συνομοσπονδίας: "Αν αντί για συνέδριο οργανώσουν παρωδία, δε θα τους νομιμοποιήσουμε"
Πυκνώνουν οι νοθείες, οι συναλλαγές και οι εξαγορές, ενόψει του 28ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ (16 - 19 Μάρτη), με πρωταγωνιστή την κυβερνητική παράταξη και με στόχο: Τη, με κάθε μέσο, μείωση της ΕΣΑΚ και την επίτευξη αυτοδυναμίας της ΠΑΣΚΕ!
Μετά την πολύπλευρη - και οικονομική - ενίσχυση του γνωστού εργατοκάπηλου Θεοφυλακτίδη,ο οποίος πρόσφατα "εξέλεξε" εφτά (!)... αντιπροσώπους από την Ομοσπονδία - φάντασμα που έχει σκαρώσει στο χώρο των μεταλλωρύχων. Μετά το θρασύτατο Κατσιφάρειο πραξικόπημα στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και το μοίρασμα οχτώ (!) νόθων αντιπροσώπων μεταξύ της ΠΑΣΚΕ (3), της ΔΑΚΕ (4) και του "ΣΥΝ" (1), νέες επιδόσεις καταγράφονται στο μέτωπο του "εκσυγχρονιστικού" εργατοπατερισμού.
- Στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ηλεκτροτεχνιτών δεν τήρησαν ούτε τα προσχήματα σε μια εξευτελιστική συναλλαγή οι δυνάμεις του "ΣΥΝ" με την ΠΑΣΚΕ. Ο πρώτος κατέβασε ψηφοδέλτιο με τέσσερις αντιπροσώπους και πήρε μία ψήφο, πριμοδοτώντας με τις υπόλοιπες ψήφους του την ΠΑΣΚΕ, ώστε να κόψει αυτή τεχνητά τον αντιπρόσωπο από την ΕΣΑΚ!
- Στην ΠΟΠ - ΟΤΑ,παρότι δεν έχει λήξει η θητεία των εκλεγμένων από το προηγούμενο συνέδριο αντιπροσώπων, οργανώνουν νέο συνέδριο πριν το συνέδριο της ΓΣΕΕ, στοχεύοντας στο κόψιμο των αντιπροσώπων της ΕΣΑΚ!
- Στο Εργατικό Κέντρο Χανίων,παρότι έγινε συνέδριο πριν έξι μήνες, κάνουν ξανά συνέδριο για να αφαιρέσουν τον αντιπρόσωπο της ΕΣΑΚ...
- Μέχρι και από το "Εργατικό Κέντρο Αλμωπίας"...,όπου έχουν μεταγραφεί... σωματεία της λεγόμενης Ομοσπονδίας "Φρούτων και Λαχανικών" (!) πάνε να βγάλουν "αντιπροσώπους"!
Προειδοποίηση του γενικού γραμματέα της ΓΣΕΕ
"ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ: Αν αντί για συνέδριο καταφέρουν να οργανώσουν παρωδία, δε θα τους νομιμοποιήσουμε. Την ΕΣΑΚ κανείς δε θα τη σύρει σε παρασυναγωγές",τονίζει σε χτεσινή του δήλωση ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Γιώργος Μαυρίκος."Οσο πλησιάζει το συνέδριο της ΓΣΕΕ - επισημαίνει - τόσο η νοθεία πυκνώνει, με τις μεταφορές στις ημερομηνίες συνεδρίων (λες και είναι κινητές εορτές), με την προσπάθεια να νομιμοποιήσουν νόθους αντιπροσώπους, με τις εξαγορές κλπ. Η ιερή συμμαχία ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - "ΣΥΝ" ανατρέπει νόμους και συνδικαλιστικές πρακτικές, με μοναδικό στόχο να μειώσουν τη δύναμη της ΕΣΑΚ και να εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία... Αυτές οι αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις είναι καταδικασμένες στη συνείδηση της εργατικής τάξης. Θυμίζουν Μακρηθεοδωρικές περιόδους των διώξεων σε βάρος των κομμουνιστών, που τελικά απέβλεπαν στη διευκόλυνση των επιθέσεων του κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων. Η πάλη μας και μέσα και έξω από τα όργανα για τον εκδημοκρατισμό και τη γνήσια έκφραση των συσχετισμών θα είναι συνεχής και συνεπής. Καλούμε τους συνδικαλιστές, τους εργατοϋπάλληλους να περιφρουρήσουν την πορεία για γνήσιο, δημοκρατικό συνέδριο της ΓΣΕΕ".