Κυριακή 19 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
Εξωφρενικές ανατιμήσεις ξεζουμίζουν το λαϊκό εισόδημα

Τουλάχιστον κατά 38% ανατιμήθηκαν κατά μέσο όρο τα βασικά είδη διατροφής και λαϊκής κατανάλωσης, ενώ οι πραγματικοί μισθοί μειώθηκαν πάνω από 5%

Θύελλα ανατιμήσεων σαρώνει την αγορά, εξανεμίζοντας το ήδη πενιχρό εισόδημα των εργαζόμενων. Η ασυδοσία που προσφέρει η κυβερνητική πολιτική σε κάθε είδους μεγαλοεπιχειρηματίες και κερδοσκόπους, το καθεστώς πλήρους απελευθέρωσης των τιμών, προκαλούν αλλεπάλληλα κύματα ακρίβειας στα βασικά είδη κατανάλωσης και στα τρόφιμα, σε ποσοστά πολύ πάνω από τον επίσημο πληθωρισμό.

Αποκαλυπτικά για την εικόνα που παρουσιάζει η αγορά, είναι τα στοιχεία που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα ο "Ρ". Σύμφωνα με αυτά, από τον περσινό Γενάρη μέχρι σήμερα, οι ανατιμήσεις σε 20 βασικά είδη διατροφής και πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης ξεκινούν από 10% και αγγίζουν το 83,4%.Πρόκειται για αυξήσεις τιμών που κατά μέσο όρο αγγίζουν το 38%!Την ίδια περίοδο, οι πραγματικοί μισθοί και οι συντάξεις μειώθηκαν, με βάση τα επίσημα στοιχεία, τουλάχιστον 5%!

Τα παραπάνω στοιχεία σκιαγραφούν τις οδυνηρές επιπτώσεις που έχει στο "πορτοφόλι" των εργαζόμενων, η εμμονή που δείχνει και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο καθεστώς πλήρους απελευθέρωσης της αγοράς. Καθεστώς που τροφοδοτεί με τον καλύτερο τρόπο την ανεξέλεγκτη και καθαρά κερδοσκοπική δράση των κάθε είδους μεγαλοβιομήχανων και μεγαλοεπιχειρηματιών που κυριαρχούν στην αγορά. Το ανατιμητικό κύμα που αγκάλιασε τη χρονιά που πέρασε μια σειρά ειδών πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, είχε σαν συνέπεια την αναζωπύρωση του πληθωρισμού, αποδεικνύοντας άκαρπες τις ελπίδες της κυβέρνησης για επίτευξη μονοψήφιου ποσοστού του, μέχρι το τέλος του χρόνου. Ελπίδες που εξακολουθεί να τρέφει η κυβέρνηση για το έτος που διανύουμε και οι οποίες μάλλον θα παραμείνουν "όνειρο θερινής νυκτός", αν ληφθούν υπόψη οι πρόσφατες εξαγγελίες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εμπορίου, για... ηλεκτρονική παρακολούθηση της αγοράς από την 1 - 1 - 1996!


ΣΕΛ.  7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ