Σάββατο 11 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Συλλαλητήριο αντίστασης

Πυρετωδώς προετοιμάζεται το συλλαλητήριο των μαζικών φορέων του Πειραιά, για την Τρίτη 14 Φλεβάρη. Πυκνώνουν οι φωνές διαμαρτυρίας για την ιδιωτικοποίηση

Συλλαλητήριο - καταγγελία για τη διάλυση της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας της χώρας που ολοκληρώνει η κυβέρνηση Παπανδρέου με το σκανδαλώδες ξεπούλημα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά,διοργανώνουν την Τρίτη 14 Φλεβάρη, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Κοραή του Πειραιά, από κοινού οι εργαζόμενοι του ναυπηγείου, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά,η ΓΣΕΕ,η Ομοσπονδία Μεταλλεργατών,οι δήμοι της περιοχής και άλλοι φορείς.

Το κυρίαρχο αίτημα που προβάλλουν όλοι οι συνδικαλιστικοί και μαζικοί φορείς του Πειραιά είναι η παραμονή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στον έλεγχο του δημοσίου, σε συνδυασμό με την εξυγίανση και την ανάπτυξή τους. Η προετοιμασία για την επιτυχία του συλλαλητηρίου, αποτελεί πρωταρχικό ζήτημα τόσο για τους εργαζόμενους του ναυπηγείου όσο και για τους συνδιοργανωτές. Σε όλους τους δήμους του Πειραιά έχουν αναρτηθεί σχετικά πανό για την ενημέρωση των κατοίκων, ενώ αντιπροσωπεία των εργαζομένων επισκέπτεται εργοστάσια της πόλης του Πειραιά και άλλων περιοχών. Τη Δευτέρα σειρά έχουν τα εργοστάσια μετάλλου ΚΑΖΗΣ,Φυρογένης και άλλα. Επίσης την Τρίτη στις 10.30 το πρωί οι εργαζόμενοι του ναυπηγείου θα συγκεντρωθούν στο χώρο έξω από το σωματείο προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις.

Παράλληλα καθημερινά πυκνώνουν οι φωνές διαμαρτυρίας στο "επιχειρούμενο εθνικό έγκλημα", όπως χαρακτηρίζεται η ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου ναυπηγείου της Μεσογείου, αλλά και αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων. Οι διοικήσεις των Σωματείων Μετάλλου του Λεκανοπεδίου Αττικής,με κοινό τους ψήφισμα, τονίζουν: "Εκτιμούμε ότι τα ναυπηγεία αποτελούν σοβαρό παράγοντα για την Εθνική Οικονομία και την Εθνική Αμυνα για αυτό το ξεπούλημά τους στους αετονύχηδες της λεγόμενης ιδιωτικής πρωτοβουλίας μόνο σαν ενέργεια εθνικής μειοδοσίας μπορεί να χαρακτηριστεί". Παράλληλα απαιτούν να σταματήσουν εδώ και τώρα οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης του ναυπηγείου Σκαραμαγκά και καλούν όλους τους εργαζόμενους να εκφράσουν ενεργά τη συμπαράστασή τους, στον αγώνα των συναδέλφων τους. Με ανακοίνωσή της η Ενωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ δηλώνει ότι οι εργαζόμενοι του κλάδου είναι στο πλευρό των εργαζομένων του ναυπηγείου μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας τους. Μηνύματα συμπαράστασης εκδίδονται συνεχώς και από τους δήμους της Αττικής. Ο δήμαρχος Αγίας ΒαρβάραςΛάμπρος Μίχος με προσωπική επιστολή του προς το σωματείο ΤΡΙΑΙΝΑ σημειώνει: "Σας δηλώνω ότι είμαι αλληλέγγυος και συμπαραστάτης στον αγώνα σας για να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά για να εκσυγχρονισθούν και να αναβαθμιστεί ο ρόλος τους στην εθνική μας οικονομία". Τα δημοτικά συμβούλια των Δήμων Περιστερίου και Αιγάλεω ομόφωνα ενέκριναν ψηφίσματα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του ναυπηγείου απαιτώντας τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της επιχείρησης. Ανάλογο ψήφισμα εγκρίθηκε από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πετρούπολης,ενώ αναμένεται να εκδοθεί και το ψήφισμα του Δήμου Βύρωνα που συνεδρίασε προχτές αργά το βράδυ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ