Τετάρτη 8 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Αιματηρές οικονομίες...

ΤΙΡΑΝΑ.-

Τριάντα χιλιάδες Αλβανοί προσπαθούν να επιβιώσουν από την οικονομική κρίση και την ανεργία που μαστίζει τη χώρα τους, πουλώντας το ίδιο τους το αίμα, μετέδωσε χτες το Γερμανικό Ειδησεογραφικό Πρακτορείο.

Το Πρακτορείο, επικαλούμενο χτεσινή ανακοίνωση της αλβανικής εθνικής τράπεζας αίματος, σημειώνει ότι "χιλιάδες άνθρωποι, βλέποντας την ανεργία να καλπάζει, ανακαλύπτουν ότι δεν έχουν άλλη εναλλακτική λύση από το να πουλάνε το αίμα τους, κερδίζοντας 20 δολάρια για κάθε μετάγγιση"!

Το ίδιο 24ωρο, το Αλβανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον νέο ποινικό κώδικα, ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιούνη. Ο Αλβανός υφυπουργός Δικαιοσύνης Βλαντιμίρ Κρίστο δήλωσε ότι, για την ολοκλήρωση του νέου ποινικού κώδικα που "βασίζεται στα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες του πολίτη", θα πρέπει να συνταχθεί ακόμη ένας νέος στρατιωτικός ποινικός κώδικας μέχρι το τέλος του ερχόμενου Μάη. Ο Βλαντιμίρ Κρίστο ανακοίνωσε τέλος πως η αλβανική νομοθεσία προβλέπει την κατάργηση της θανατικής ποινής, όταν θα διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ