Παρασκευή 20 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υπό "προθεσμία" πάλι το ΕΤΕΜ

Κι άλλη... προθεσμία ζήτησε από την Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Μέταλλο ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Φ. Ιωαννίδης, για να απαντήσει για την τύχη του Επικουρικού τους Ταμείου (ΕΤΕΜ).

Στις 8 Δεκέμβρη 1994 και μετά από κινητοποίηση των εργαζομένων και των συνταξιούχων στο Μέταλλο, ο υφυπουργός είχε υποσχεθεί ότι θα τους απαντούσε στα μέσα του Γενάρη. Αλλά στη συνάντηση που είχε πρόσφατα με την Ομοσπονδία ο Φ. Ιωαννίδης ζήτησε και άλλη προθεσμία. Ο υφυπουργός δεν απάντησε σε κανένα απ' τα βασικά αιτήματα των εργαζόμενων, που άμεσο κύριο στόχο έχουν τη δημιουργία μηχανισμών για την είσπραξη των οφειλών των εργοδοτών στο Ταμείο που ξεπερνούν τα 30 δισ. Αντίθετα, ο Φ. Ιωαννίδης αναλώθηκε σε έναν υπέρ της μείωσης του κόστους εργασίας λόγο, όπως επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο υφυπουργός το μόνο που βρήκε να προτείνει ήταν η ένταξη του ΕΤΕΜ στο ΙΚΑ - ΤΕΑΜ.

Και ενώ το Ταμείο για να πληρώσει τις συντάξεις του Γενάρη πήρε παράτυπα "δανεικά" απ' τον κλάδο πρόνοιας, το Διοικητικό Συμβούλιό του αποφάσισε να δώσει στο Ταμείο εργατοπατέρων 40 δισ. ως δεύτερη δόση για το 1994. Και η πρώτη δόση ήταν άλλα 40 δισ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ