Παρασκευή 13 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εδώ και ... αργά

"Εδώ και τώρα" καρναβάλι, εδώ και τώρα αλαλούμ, εδώ και τώρα, και ας είναι περασμένα μεσάνυχτα, τέρατα και σημεία με μεταμφιεσμένους "κοριούς" που εμφανίζονται και στρατηγούς που, ενώ κρύβονται κάτω από ένα φανταστικό "ντόμινο", παραχωρούν συνεντεύξεις...

Χτες, στο ΣΚΑ+ΔΚΙ, η "πρώτη" της νέας εκπομπής "Εδώ και τώρα",που αντικατέστησε το "Αργά" του Νίκου Μαστοράκη, διέψευσε τις ελπίδες όλων εκείνων που περίμεναν να διαδεχτεί τη βαρετή, περιθωριακή, αντιαισθητική από κάθε άποψη εκπομπή, μια άλλη. Μια ευπρεπής δημοσιογραφική εκπομπή. Μια εκπομπή που θα ενημέρωνε, θα ψυχαγωγούσε (γιατί όχι;), θα έβγαζε ειδήσεις.

Κουρασμένος από την εξαντλητική μέρα, ο τηλεθεατής έγινε μάρτυρας απίθανων τηλεοπτικών σκηνών και μαρτύρησε όση ώρα άντεξε το... μαρτύριο. Εντρομος άκουσε τον στρατηγό Γρυλλάκη να δίνει συμβουλές προς πολιτευομένους από το "κινητό" και να μιλά για εθνική συναίνεση, ομοψυχία και άλλα τινά. Τα γνωστά. Ο πρώτος καλεσμένος της εκπομπής, ο Μίμης Ανδρουλάκης, κραύγασε πως, όποιος στρατηγός κρύβεται, δεν είναι άντρας με παντελόνια και τον συμβούλευσε να φορέσει φουστάνια. Πάνω στην ώρα, δυο αντρικές φιγούρες ξεπροβάλλουν μέσα στο ημίφως και στην "ομίχλη" του στούντιο. Ο γενικός διευθυντής του σταθμού, ο Νίκος Κακαουνάκης, συνοδεύοντας ένα μασκαρά, με ξανθιά ως κατάλευκη περούκα και με αληθινά, μαύρα, τσιγκελωτά μουστάκια, διέσχισε με την ανάλογη άνεση το χώρο και έφτασε μέχρι το κέντρο, αφήνοντας άναυδους τους δυο δημοσιογράφους, τον καλεσμένο και τους έρημους και ανυπεράσπιστους τηλεθεατές.

Ο αρχικοριός, ο "πολύς" Μαυρίκης, ο άνθρωπος που ήξερε πολλά, που άκουγε τα πάντα, που κρατούσε την ιδιωτική ζωή του κάθε Ελληνα στην τσέπη, ήταν εκεί, στρογγυλοκαθισμένος, αριστερά του Ανδρουλάκη. Ο τελευταίος, με το δίκιο του, απείλησε να φύγει και η Λιάνα Κανέλλη τον εμπόδισε και ανάγκασε τον Κακαουνάκη και τον "μασκαρά" του να αποχωρήσουν. Πρόλαβαν, όμως, να πετάξουν τα μαργαριτάρια τους. Ο πρώτος εμφάνισε τον Μαυρίκη, περίπου, ως κοριό - σωτήρα και ο δεύτερος επανέλαβε "ταπεινά" τις απειλές του στον Δημήτρη Ρίζο, αλλά συγχρόνως είπε ότι έχει πληρώσει για τα αμαρτήματά του, ότι έχει μετανοήσει και ότι επιθυμεί να δικαστεί!

Ο Δημήτρης Ρίζος έδειξε την πρώτη σελίδα του αυριανού "Αδέσμευτου", (σ.σ. χτεσινού) και είπε το πολύ επιτυχημένο, ότι η βίλα της συζύγου του πρωθυπουργού "είναι βίλα ...ρεφενέ".

Η οικοδέσποινα, μια άξια δημοσιογράφος, έχασε ακόμα μια ευκαιρία. Οχι να σιωπήσει εντελώς, αλλά έστω να μιλήσει λιγότερο και να μην μπλέξει τον Μάη του '68 και το Πολυτεχνείο με τις μαθητικές κινητοποιήσεις του σήμερα.

Και ο Τάκης Σπηλιόπουλος θα έπρεπε να σιγουρευτεί πρώτα για το στιχουργό της "Πιρόγας", πριν την αποδώσει στον Νίκο Γκάτσο. Ας σημειώσουμε ότι την "Πιρόγα" έγραψε ο Κώστας Τριπολίτης.

Η μόνη ευχάριστη και "μελωδική" παρουσία ήταν του Μανώλη Μητσιά.

Τιτίνα ΔΑΝΕΛΛΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ