Τρίτη 17 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προδιαγεγραμμένη πορεία

Ο πρωθυπουργός και τα άλλα μέλη της κυβέρνησης, που συνυπέγραψαν την πρόταση αναστολής των διώξεων για τις υποθέσεις των υποκλοπών και της ΑΓΕΤ, επικαλούνται ως κύριο λόγο της πρωτοβουλίας τους την ανάγκη της αποκατάστασης της εθνικής ενότητας, της ηρεμίας, της ομαλότητας, της αξιοπιστίας, της ηθικής στην πολιτική ζωή του τόπου. Και μόνο αυτό έφτανε, για να κάνει τους Ελληνες πολίτες να "κουμπωθούν", ενόψει της χτεσινής συζήτησης της πρότασης στη Βουλή.

Η σκιά του συμψηφισμού και της συναλλαγής μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας έπεφτε βαριά πάνω στο κοινοβούλιο και τους βουλευτές των δύο κομμάτων. Η προδιαγεγραμμένη πορεία των δύο υποθέσεων έφτανε στο τέλος της, καθιστώντας συνένοχα τα δυο κόμματα για τα όσα συνέβησαν, συμβαίνουν, ή πρόκειται να συμβούν.

Και στις δυο υποθέσεις, των υποκλοπών και της πώλησης της ΑΓΕΤ, είχαμε και σκάνδαλα και εγκληματικές ενέργειες και εγκληματικές παραλείψεις. Σκάνδαλα που έχουν να κάνουν με την πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και συνεχίζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ο "Ριζοσπάστης" από την πρώτη στιγμή είχε επισημάνει ότι η μήτρα όλων αυτών των σκανδάλων ήταν η πολιτική της εξάρτησης, της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων. Ετσι, λοιπόν, πριν ακόμα αρχίσει η συζήτηση για τις παραπομπές το πραγματικό σκάνδαλο είχε αμνηστευτεί.

Βέβαια, κατά την εξέλιξη των συγκεκριμένων υποθέσεων προέκυπταν στοιχεία που ενοχοποιούσαν, στον ένα ή άλλο βαθμό, σύμφωνα με τους ισχύοντες ποινικούς νόμους, πρόσωπα πολιτικά ή μη. Ομως η διερεύνηση των συγκεκριμένων ευθυνών των συγκεκριμένων προσώπων μόνο βάσει συγκεκριμένων στοιχείων θα μπορούσε να γίνει. Η κυβέρνηση επέλεξε το δρόμο της πολιτικής απόφασης για την παραπομπή. Η χτεσινή συζήτηση, τι άλλο μπορεί να σημαίνει; Τι ήταν αυτό που άλλαξε στο διάστημα των τεσσάρων μηνών το χαρακτήρα των στοιχείων βάσει των οποίων οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ψήφισαν τις παραπομπές;

Οι εκπρόσωποι τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της Νέας Δημοκρατίας επιδόθηκαν σε μια σκιαμαχία για τη χαμένη τιμή της πολιτικής ζωής. Γνώριζαν, έστω κι αν δεν το έλεγαν, ότι και οι μεν είχαν μια κοινή υποχρέωση. Να μη θίξουν την ουσία της κοινής πολιτικής των δύο κομμάτων, να μη θέσουν σε κίνδυνο τις προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη εφαρμογή της.

Αυτής της πολιτικής που οδηγεί στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους, που υποθηκεύει καθημερινά την εθνική ανεξαρτησία της χώρας, που εκχωρεί τον έλεγχο των εξελίξεων στους ξένους προστάτες σε όλους τους τομείς. Αυτής της παράνομης και ανήθικης πολιτικής. Του θερμοκηπίου όλων των σκανδάλων και των εγκληματικών δραστηριοτήτων εις βάρος του λαού και του τόπου.

Και, βέβαια, ο κάθε εργαζόμενος, ο κάθε Ελληνας πολίτης έχει δικαίωμα να ρωτά μετά τη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή. Γίνονται ή όχι υποκλοπές και πώς θα σταματήσουν; Πώς και πότε θα αποκατασταθεί το έγκλημα που έγινε εις βάρος της εθνικής οικονομίας και των Ελλήνων εργαζομένων με το ξεπούλημα της ΑΓΕΤ;

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα σκάνδαλα και η φάκα(2010-06-09 00:00:00.0)
Στους «κάμπινετ» της «Ζήμενς»(2010-06-03 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2009-05-05 00:00:00.0)
Αθλιοι παραλληλισμοί(1995-01-17 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(1995-01-12 00:00:00.0)
Καμιά αναστολή στη συναίνεση(1995-01-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ