Σύμφωνος με τα γιουχα'ϊσματα ο Ανδρ. Φούρας, που αγνόησε τον Ιταλό κατά την αναχώρησή του
Ποιος είναι τελικά ο Πρίμο Νεμπιόλο; "Ο εμπνευσμένος πρωτοπόρος του αθλητικού και ολυμπιακού ιδεώδους, στο πρόσωπο του οποίου η Αθήνα βρήκε έναν ειλικρινή φίλο", όπως τόνισε ο δήμαρχος Δ. Αβραμόπουλος στην απονομή του Χρυσού Μεταλλίου Αξίας της πόλεως των Αθηνών, ή αποδιοπομπαίος τράγος; Ο Ιταλός πρόεδρος της IAAF αποδοκιμάστηκε κατά την απονομή των μεταλλίων στους νικητές του Μαραθωνίου δρόμου. Αντίδραση αναμενόμενη, αν σκεφθεί κανείς τα όσα προηγήθηκαν. Κάποιοι δεν του συγχώρησαν ότι ηγείται φανατικά της υποψηφιότητας της Ρώμης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Ο Ιταλός παράγοντας έκανε επιπλέον το λάθος να αγνοήσει την ελληνική πολιτική ηγεσία, στέλνοντας τον βοηθό του στην τελετή παράδοσης της σημαίας της ΙΑΑF στη Σεβίλλη. Χτες ο Ανδρέας Φούρας τον πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα. Οχι μόνο δεν τον αποχαιρέτησε κατά την αναχώρηση, επιπλέον έσπευσε να επιβραβεύσει τους θεατές εκείνους που γιουχάισαν τον "Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής", σύμφωνα με την τιμητική διάκριση που του απέμεινε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος. "Δεν πήγα στο αεροδρόμιο να τον αποχαιρετήσω. Από την ημέρα που έκανε εκείνες τις δηλώσεις, δεν ήθελα καμία επαφή μαζί του. Το λαϊκό αισθητήριο είναι πάντα αλάνθαστο", υπογράμμισε ο υφυπουργός αθλητισμού.
Αθήνα και Ρώμη, μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου και όχι μόνο, θα βρίσκονται σε κατάσταση πολέμου για την Ολυμπιάδα του 2004. Ο Ανδρ. Φούρας υποστήριξε χτες ότι το "Αθήνα 97" έκανε την Ελλάδα πρώτο φαβορί. "Εχουμε πλέον πολλές ελπίδες. Το κλίμα είναι διαφορετικό. Πιστεύω ότι στις 5 Σεπτεμβρίου θα μας δώσουν την Ολυμπιάδα, όχι για να δικαιωθούμε εμείς, αλλά αυτοί οι ίδιοι. Το 1991 δεν είμαστε έτοιμοι και δε μας έδωσαν τους αγώνες για να μας προστατεύσουν", τόνισε.
Να έχει, άραγε, την ίδια άποψη ο εκ των "αθανάτων"Πρίμο Νεμπιόλο; Εφυγε πάντως θυμωμένος από την Αθήνα και σίγουρα θα θελήσει να πάρει προσωπική ρεβάνς για το κάζο του Ολυμπιακού Σταδίου, το οποίο μάλιστα μεταδόθηκε στα πέρατα της γης. Ας περιμένουμε λοιπόν τις αντιδράσεις του.
Οσο για την ταμπακέρα, δηλαδή την "αποικιοκρατική" σύμβαση με την ΙΑΑF που έβαλε μέσα το ελληνικό δημόσιο πάνω από 10 δισ. δρχ. ο Ανδρ. Φούρας χρέωσε και πάλι την ευθύνη στον πρώην πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Στρ. Μολυβά, ενώ για το κάζο με τη διάθεση των εισιτηρίων, δε δίστασε να καρφώσει τον γενικό διευθυντή του "Αθήνα 97" Β. Σαβράμη. "Από τον Μάιο με είχαν πληροφορήσει ότι είχαν πωληθεί στο εξωτερικό 25.000 εισιτήρια. Το γιατί δεν είχαν έτσι τα πράγματα, θα το διερευνήσει επιτροπή υπό τον ΓΓΑ Γ. Σγουρό", κατέληξε.
Γ. Γ.