Σάββατο 28 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κερδίζει όποιος δεν παίζει

Τα πολύχρωμα λαμπιόνια δεν μπορούν να κρύψουν την απάτη στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, που κάνουν θραύση παρότι απαγορευμένα

"Για να σου δώσει άλλη μια μπάλα, ζητάει 400 μονάδες (σ.σ. 4.000 δραχμές) και αν "πιάσουμε" το 25, κερδίζουμε 20.000. Να παίξουμε;". "Παίξε".

Επαιξε, και φυσικά δεν κέρδισε. Από εκείνο το σημείο και μετά άρχισε η "κάτω βόλτα", που λέμε, και από τις 15.000 χιλιάδες που κέρδιζαν μέχρι εκείνη τη στιγμή έφτασαν να χάσουν και το πεντοχίλιαρο με το οποίο είχαν ξεκινήσει το παιχνίδι.

Ο παραπάνω διάλογος είναι από τους πιο συνηθισμένους που ακούγονται στα μαγαζιά που διαθέτουν "τις μπίλιες", ένα τυχερό ηλεκτρονικό παιχνίδι, το οποίο από τότε που απαγορεύτηκαν οι "κουλοχέρηδες" έχει τεράστια εξάπλωση.

Το σχήμα του είναι ακριβώς σαν του "φλίπερ" και παίζεις με μπίλιες, μόνο που οι βαθμοί που κερδίζεις ή που χάνεις αντιστοιχούν σε χιλιάρικα! Το παιχνίδι είναι απλό: Λες αρχικά στο μαγαζάτορα πόσα χρήματα θέλεις να παίξεις και αυτός με το ειδικό κουμπί που διαθέτει το μηχάνημα το προσθέτει στο καντράν (ένα χιλιάρικο αντιστοιχεί σε 100 μονάδες). Συνολικά διαθέτεις 6 μπίλιες "ελεύθερες", δηλαδή χωρίς να πληρώσεις, και άλλες 5 που όμως για να τις πάρεις πρέπει να πληρώνεις και ανάλογα ποσά. Σκοπός σου είναι να σχηματίζεις "τρίτες", "τετάρτες" και "πέμπτες" με τα νούμερα από το 1 μέχρι και 25, δηλαδή 3, 4, 5, 10, 11, 12, 13 κ.ο.κ. Οσο πιο πολλούς συνδυασμούς κάνεις με τα νούμερα, τόσο και πιο πολλά κερδίζεις, θεωρητικά πάντα, γιατί πρακτικά είναι απίθανο να κερδίσεις.

Για παράδειγμα, αν κερδίσεις 5.000 δραχμές, αμέσως το μηχάνημα σε ενημερώνει ότι μπορείς να πενταπλασιάσεις τα κέρδη σου αν ποντάρεις αυτά που κέρδισες και άλλα τόσα για ένα συγκεκριμένο νούμερο (Φανταστείτε, τι πιθανότητες υπάρχουν μία μπίλια να μπορέσει να κάτσει σε ένα μόνο νούμερο. Θεωρητικά μία πιθανότητα στις 25, πρακτικά όμως πολύ λιγότερες). Ο παίκτης δεν πρόκειται να αφήσει την ευκαιρία "να πάει χαμένη" και ποντάρει όσα του ζητάει το μηχάνημα.

Οση ώρα εξελισσόταν το ρεπορτάζ, σε ένα μαγαζί με ηλεκτρονικά παιχνίδια στην Κυψέλη, κανένας δεν κέρδισε ούτε ένα χιλιάρικο,ενώ τα ποσά που χάνονταν ήταν πάνω από 15.000 δραχμές για κάθε παίχτη, ενώ υπήρχαν και αρκετοί που έχασαν και πάνω από 100.000!

Ανεξέλεγκτος ο ηλεκτρονικός τζόγος

Οι "κουλοχέρηδες" ή αλλιώς "φρουτάκια", τα τυχερά ηλεκτρονικά παιχνίδια που υποτίθεται ότι έχουν απαγορευτεί, συνεχίζουν να κυκλοφορούν σε μικρότερη βέβαια κλίμακα από ό,τι παλιότερα. Τη θέση τους, εκτός από τις μπίλιες, αρχίζει να παίρνει ο "ιππόδρομος" και το "πόκερ" σε ηλεκτρονική πάντα μορφή.

Ο "ιππόδρομος" σε ηλεκτρονική μορφή έχει ακριβώς τους ίδιους κανονισμούς που έχει και ο ιππόδρομος του Φαλήρου. Υπάρχουν τα "φαβορί" και "αουτσάιντερ" άλογα, ποντάρεις και περιμένεις την εξέλιξη της ηλεκτρονικής κούρσας. Πιθανότητες να κερδίσεις 1 στις 8 θεωρητικά, πρακτικά ακόμα λιγότερες και από τις "μπίλιες". Είναι ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε όσα λεφτά σας περισσεύουν.

Οσο για το "πόκερ", όπως είπε και κάποιος που το βράδυ εκείνο έχασε σχεδόν ένα μισθό, "πιο πολλές είναι οι πιθανότητες να παίξεις 3 δελτία ΛΟΤΤΟ με διαφορετικά νούμερα στο καθένα και να σου τύχουν 3 εξάρια, παρά να κερδίσεις τον υπολογιστή"!

Φ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ