Τετάρτη 25 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο "γύρος" του ελέφαντα

Τα Χριστούγεννα ήρθαν επιτέλους και σε λίγες ώρες φεύγουν. Μας χάρισαν εκνευρισμό, προσμονή, αναμονή και όλη αυτή η υπομονή που κάναμε μέχρι να να φτάσουν. Τώρα, εξουθενωμένοι από τη σωματική, την ψυχική μας κούραση, στην τηλεόραση μπροστά είμαστε καθισμένοι. Μια ταινία ή και πολλές να δούμε αποζητούμε.

Ετσι, λοιπόν, από το MEGA στις 21.15 "Ντάμπο το ελεφαντάκι" του Μπεν Σαρπιστίν. Πρόκειται για μια παιδική ταινία που θα την απολαύσουν, όμως, και οι μεγάλοι. Μια ιστορία με κινούμενα σχέδια, που αφηγείται την περιπέτεια του Ντάμπο, του μικρού ελέφαντα με τα τεράστια αυτιά. Ο Ντάμπο γίνεται φίλος με ένα ποντικάκι, διότι οι άλλοι ελέφαντες τον περιφρονούν για το μέγεθος των αυτιών του. Μια απλή ευχάριστη ταινία που τη διακρίνει η ευαισθησία, η τρυφερότητα, το χιούμορ και τα όμορφα τραγούδια.

Από το STAR στις 14.15 "Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες" του Μάικλ Αντερσον. Πρόκειται για μια σωστή μεταφορά στην οθόνη του εξαιρετικού μυθιστορήματος του Ιουλίου Βερν, μια ταινία που τιμήθηκε με τα Οσκαρ του καλύτερου σεναρίου, μουσικής και μοντάζ. Στις 80 ημέρες... "ζουν" κι εμφανίζονται οι: Ντέιβιντ Νίβεν, Φερναντέλ, Τζορτζ Ραφτ, Πίτερ Λόρε, Σαρλ Μπουαγιέ, Τρέβορ Χάουαρντ, Μπάστερ Κίτον, Σίρλεϊ Μακ Λέιν, Φρανκ Σινάτρα, Μάρλεν Ντίντριχ και άλλοι διάσημοι ηθοποιοί

Από το SEVEN X "Το τελευταίο φύλλο" των Χένρι Κόστερ, Χένρι Χάταγουεϊ, Γιαν Νεγκουλέσκο, Χάουαρντ Χοκς, Χένρι Κινγκ. Πρόκειται για μια σπονδυλωτή ταινία, η οποία αποτελείται από πέντε ιστορίες βασισμένες σε χρονογραφήματα του διάσημου Ο' Χένρι. Πέντε ιστορίες, που ακροβατούν μεταξύ του κωμικού και του τραγικού. Πέντε εξαιρετικά ανθρώπινες περιπέτειες, έξυπνες, πρωτότυπες και πέρα για πέρα αληθινές, με πρώτη και καλύτερη το σκετς του Χάταγουεϊ με πρωταγωνιστή τον Ντέιλ Ρόμπερτσον, που δε συλλαμβάνει τελικά τον εγκληματία (Ρίτσαρντ Γουίντμαρκ), που από καιρό καταδίωκε για τον απλό λόγο ότι ο τελευταίος του οφείλει χίλια δολάρια! Παίζουν οι: Μέρλιν Μονρόε, Αν Μπάξτερ, Φάρλεϊ Γκρέιντζερ, Τσαρλς Λότον.

Από την ΕΤ-1 στις 02.00 "Εφτά νύχτες στην Ιαπωνία" του Λούις Γκλιμπέρτ. Ενας γοητευτικός πρίγκιπας, ο Τζορτζ, βρίσκεται στην Ιαπωνία. Στο πλαίσιο μιας επίσημης επίσκεψης στη χώρα της ανθισμένης κερασιάς και του ανατέλλοντος ηλίου πλήττει θανάσιμα. Τα επίσημα γεύματα, οι συζητήσεις άνευ ενδιαφέροντος στο σπίτι του πρέσβη, τον εξουθενώνουν. Ετσι, αποφασίζει να παραβεί το πρωτόκολλο και όλους τους κουραστικούς επισήμους και να ζήσει για μια βδομάδα ελεύθερος. Ελεύθερος, χαρούμενος και ερωτευμένος. Τα φώτα της διασημότητας και της ανοησίας σβήνουν. Η μάσκα πετιέται, το ανθρώπινο πρόσωπο του ευγενή εμφανίζεται, για να σβήσει μόλις θα ανάψουν πάλι οι απάνθρωποι, εκτυφλωτικοί, απατηλοί προβολείς της δόξας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ