Πέμπτη 28 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1 - 2
Εχασε το ποδόσφαιρο

Για άλλη μια φορά θλιβερά επεισόδια αμαύρωσαν την αναμέτρηση των δύο ομάδων. Κινδυνεύει με τιμωρία η Τούμπα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.-

Εκτός από την πρόκριση ο ΠΑΟΚ στο χθεσινό παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό έχασε τον Βρύζα που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και την έδρα του τουλάχιστον για μια αγωνιστική. Το τελικό 1 - 2 διαμορφώθηκε μέσα σε μια άσχημη ατμόσφαιρα που προκάλεσε η συμπεριφορά των οπαδών του δικεφάλου, η οποία καταγράφηκε ενμέρει και στο φύλλο αγώνα.

Ο διαιτητής Ψυχομάνης σημείωσε πως διέκοψε το παιχνίδι τρεις φορές. Στο 34 γιατί φίλαθλοι (;) πήραν το σημαιάκι του επόπτη και άλλες δύο φορές για επίθεση με κομμάτια τσιμέντο στον επόπτη Δημόπουλο. Δικαιολογημένα λοιπόν ο Μπάγεβιτς στάθηκε κυρίως σ αυτά: "Λυπάμαι. Δεν κατηγορώ κανέναν. Μ' αυτά δεν κερδίζει κανείς, χάνει όμως το άθλημα. Απ' τη μια είμαι χαρούμενος που το γήπεδο είναι γεμάτο, απ' την άλλη πικραμένος γιατί όλα τελείωσαν έτσι".

Σε μια Τούμπα που γνώρισε μεγάλες πιένες (περίπου 20.000 εισιτήρια, πάνω από 25.000 θεατές) οι "μαυρόασπροι" ξεκίνησαν δυνατά και προηγήθηκαν στο 19 με σουτ του Ζουμπούλη. Ομως οκτώ λεπτά αργότερα ο Βρύζας αποβλήθηκε (εσκεμμένο χέρι) γεγονός που αποτέλεσε την αρχή του τέλους, αν και το ημίχρονο τελείωσε χωρίς αλλαγές στο σκορ. Το παραδέχτηκε ο "Ντούσκο", αλλά και ο Μπένγκστον που πρόσθεσε:

"Είναι λυπηρό που δεν μπορούμε να παίξουμε με ίσους όρους σ' ένα ακόμα παιχνίδι (σ.σ. το ίδιο με Αρη). Ως την αποβολή ήμασταν μέσα στον αγώνα. Κάναμε ευκαιρίες, βγάλαμε γκολ".

Τα μέγιστα στην ανατροπή υπέρ των φιλοξενουμένων συνέβαλε η αλλαγή του Αμανατίδη με τον Κακλαμάνο. Ο Ολυμπιακός με αριθμητική υπεροχή, καλύτερη ψυχολογία και οργάνωση πήρε τη νίκη, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για διεύρυνση του σκορ. Τα γκολ πέτυχαν οι Αλεξανδρής (52), Τζόρτζεβιτς (73 πέναλτι). Ο Μπάγεβιτς χαρακτήρισε καλό το τελικό αποτέλεσμα επισημαίνοντας ότι "γενικά νίκη στη Θεσσαλονίκη είναι μεγάλη επιτυχία".

Αναφορικά με την πρόκριση αμφότεροι οι προπονητές συμφώνησαν πως δεν τελείωσε τίποτα. Ο Μπένγκστον μάλιστα θεωρεί ότι "αν στο Καραϊσκάκη κρατήσει το μηδέν ο ΠΑΟΚ πολλά μπορούν να γίνουν". Παράπονα έχει και απ' τις κίτρινες: "Ο διαιτητής πρέπει να κρατάει ψηλά το επίπεδο με την εμπειρία του, να μην κάνει κατάχρηση. Δεν ξέρω αν μας αδίκησε αλλά όσα έγιναν δε δικαιολογούν τόσες κάρτες". Τις αντίκρισαν οι Βρύζας (2), Ζουμπούλης, Αλεξίου, Τασιόπουλος, Καρασαββίδης.

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Αναστασιάδης, Κατσούρης, Τασιόπουλος, Αλεξίου (84 Τσερνίσοφ), Ζαγοράκης, Τουρσουνίδης (67 Ζαφειρίου), Πις (83 Τιλκόφσκι), Βρύζας, Καπετανόπουλος, Ζουμπούλης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Βαρεσάνοβιτς, Καραταϊδης, Νταμπίζας, Σαμπανάζοβιτς, Καρασαββίδης, Αμανατίδης (46 Κακλαμάνος), Γιαννακόπουλος (72 Γεωργάτος), Αλεξανδρής (90 Πασσαλής), Καραπιάλης, Τζόρτζεβιτς.

Ντ. ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥΣΗΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ