Τρίτη 5 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Εφυγαν... φεύγουν

Παρελθόν στη Θεσσαλονίκη Θεοδωρίδης, Μαρκόπουλος, υπ' ατμόν ο Μπένγκστον

"Τα μάζεψαν τα πράγματα και έφυγαν απ' το σπίτι". Ο λόγος για τον πρόεδρο του Ηρακλή Πέτρο Θεοδωρίδη, τον προπονητή του Αρη στο μπάσκετ Σούλη Μαρκόπουλο, αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα και για τον τεχνικό ηγέτη του ΠΑΟΚ Γκίντερ Μπένγκστον. Ο πρώτος τα... βρόντηξε ο δεύτερος απομακρύνθηκε ο τρίτος έπεσε στην αμφισβήτηση πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Μπορεί ο Ηρακλής να πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα όμως ο πρόεδρος Πέτρος Θεοδωρίδης οδηγήθηκε σε εθελούσια έξοδο από το ύπατο αξίωμα στην ΠΑΕ του Γηραιού. Σε δηλώσεις του ο Π. Θεοδωρίδης εξήγησε γιατί φεύγει: "Βαρέθηκα τον πόλεμο λάσπης σε βάρος μου. Φίλαθλοι, μικρομέτοχοι και παλαίμαχοι παίκτες τα έχουν μαζί μου. Σιχάθηκα τους πάντες. Μόνιμα είμαι το θύμα, ενώ εγώ είμαι αυτός που πάντα βάζω το χέρι βαθιά στην τσέπη".

Το ποτήρι ξεχείλισε για τον πρόεδρο όταν στο ματς της περασμένης Κυριακής με την Καστοριά κυκλοφόρησαν προκηρύξεις σε βάρος του, ενώ αργότερα το αμάξι του γέμισε με συνθήματα κατά του ίδιου.

Στην περίπτωση του Σούλη Μαρκόπουλου τα πράγματα είχαν δρομολογηθεί μετά την ήττα στην Πάτρα του Αρη από τον Απόλλωνα. Χτες ο Ελληνας τεχνικός γύμνασε για τελευταία φορά τους παίκτες και μετά του κοινοποιήθηκε η απόλυσή του. "Είμαι πικραμένος και απογοητευμένος. Από τα δημοσιεύματα είχα καταλάβει το τέλος. Αυτά έχει η ζωή ενός προπονητή. Πάντως δεν είχα την πρόθεση να παραιτηθώ, αφού η συνεργασία μου με τους παίκτες ήταν άψογη", τόνισε ο Σ. Μαρκόπουλος.

Στην κούρσα για τη διαδοχή του "παίζουν" δυο ονόματα. Αυτά των Κώστα Διαμαντόπουλου και Λευτέρη Σούμποτιτς, με φαβορί το δεύτερο.

Η κρίση στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ μετά την απρόσμενη ισοπαλία 1-1 με τον Εδεσσαϊκό έβαλε σε... σκέψεις τον Γιώργο Καλύβα. Ο "ακλόνητος" Μπένγκστον μπήκε στο "μικροσκόπιο" του προέδρου: "Ολα είναι πιθανά. Ολοι κρίνονται από το έργο τους".

Στη Θεσσαλονίκη όλοι φεύγουν. Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ