Σάββατο 12 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δεν άφησε τίποτα όρθιο

Τη συνέχιση της πολιτικής που ακολούθησε σαν υπουργός Οικονομικών θα συνεχίσει και σαν υπερυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης ο Αλ. Παπαδόπουλος, αποδεικνύοντας ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε τον κατάλληλο άνθρωπο, στην κατάλληλη θέση, για να ολοκληρώσει το ξεζούμισμα του λαού.

Αφού ξεκαθάρισε ότι τον εξοργίζουν όσοι μιλούν για "πολιτικό κόστος", είπε ότι αυτή η λέξη "πρέπει να εξοβελιστεί από το πολιτικό μας λεξιλόγιο", καλώντας τους πολίτες να "καταστούν αλληλέγγυοι και συνυπεύθυνοι στην προσπάθεια" ευόδωσης ενός κράτους "συγκροτημένου, συντεταγμένου και πειθαρχημένου στους κοινούς σκοπούς".

Αναπτύσσοντας την πολιτική που θα ακολουθήσει, είπε ότι στόχος είναι "να εξορθολογίσουμε τις δαπάνες και τις λειτουργίες του ευρύτερου κυρίως δημόσιου τομέα". Ακολούθως, στο όνομα της αποκέντρωσης και της τάχα αναβάθμισης του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποκάλυψε ότι της επιφυλάσσει το ρόλο του φορομπήχτη, λέγοντας ότι θα έχει πλέον την ευθύνη, τόσο για την εξεύρεση εσόδων, όσο και την εξασφάλιση ιδίων πόρων. "Θα προωθήσουμε την οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ, η οποία συνεπάγεται την ανάληψη ευθύνης από μέρους τους και για ίδιους πόρους", είπε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως, ο Αλ. Παπαδόπουλος υποσχέθηκε "λιτή δημόσια διοίκηση", που για να επιτευχθεί, μεταξύ άλλων, το κράτος θα προχωρήσει "στην εγκατάλειψη των λειτουργιών που μπορεί να ασκηθούν οικονομικότερα και αποτελεσματικότερα από τρίτους". Ακόμα, είπε απερίφραστα: "θα προχωρήσουμε στη μείωση του προσωπικού και στην περικοπή ελαστικών δαπανών".

Και σαν να μην έφθαναν αυτά, ο υπουργός έφτασε στο σημείο να πει: "Θα προχωρήσουμε στο θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, όχι στη βάση μιας μονομερούς λεόντειας συμφωνίας σε βάρος του κράτους, αλλά στη βάση ενός πλέγματος σχέσεων με αμοιβαίες υποχρεώσεις και υποχωρήσεις".

Δηλαδή, με άλλα λόγια, δεν άφησε τίποτα όρθιο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ