Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Διαβουλεύσεις και διεργασίες για τον προϋπολογισμό

"Επί τάπητος" τίθεται η κατάρτιση του προϋπολογισμού του 1997 και το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, σε καθημερινές επαφές της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με αρμόδια διευθυντικά στελέχη

Σωρεία συσκέψεων για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων ενόψει της κατάρτισης του προϋπολογισμού του 1997, πραγματοποιεί αυτές τις μέρες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με πρωταγωνιστή τον καθ' ύλην αρμόδιο υπουργό Γ. Παπαντωνίου και στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Σ' αυτά τα πλαίσια, σήμερα πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του Γ. Παπαντωνίου και με τη συμμετοχή των συμβούλων του και διευθυντικών στελεχών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τον ενημερωτικό χαρακτήρα των παραπάνω συσκέψεων, μετά τις αυξημένες αρμοδιότητες που ανέλαβε ο Γ. Παπαντωνίου ως υπουργός και των δύο οικονομικών υπουργείων πλέον, κεντρικό ζήτημα των σχετικών συσκέψεων είναι η κατάρτιση του προϋπολογισμού του 1997. Το συγκεκριμένο ζήτημα που θα τεθεί προς συζήτηση στη σημερινή σύσκεψη, απασχόλησε και χτες τον Γ. Παπαντωνίου σε συνάντηση που είχε με τον Δ. Δρίτσα (ειδικός γραμματέας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους). Είναι σαφές ότι κατά τις επαφές αυτές τίθεται "επί τάπητος" το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων στα πλαίσια του "αγώνα δρόμου" που έχει επιδοθεί η κυβέρνηση για την εξεύρεση νέων πόρων, ώστε να καταρτίσει τον προϋπολογισμού του '97 - ιδιαίτερα στο σκέλος των εσόδων - όπως επιτάσσουν οι όροι του προγράμματος "σύγκλισης". Αξίζει εδώ να θυμίσουμε ότι στην εγκύκλιο για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του επόμενου έτους που είχε στείλει σε όλα τα υπουργεία η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, γινόταν λόγος για επιδιωκόμενο ρυθμό αύξησης 12% των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού του 1997. Η επίτευξη ενός τέτοιου ρυθμού αύξησης των εσόδων - στην περίπτωση που οριστικοποιηθεί το παραπάνω νούμερο - σημαίνει αυτόματα νέα μέτρα που θα τα επωμιστούν για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα της χώρας.Πέρα από την κατάρτιση του προϋπολογισμού, στη σημερινή σύσκεψη υπό την προεδρία του Γ. Παπαντωνίου, αναμένεται να συζητηθούν και θέματα σχετικά με την οργανωτική αναδιάρθρωση του υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών.

Επαφές ενημερωτικού κυρίως χαρακτήρα είχε χτες και ο υφυπουργός Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης με αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Από την πλευρά του ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Δρυς παρευρέθηκε χτες στην έναρξη της ημερίδας για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αφορά την εισαγωγή του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος φορολογίας TAXIS στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών στο ολοκληρωμένο σύστημα πληροφορικής πρόκειται να εκπαιδευτούν δέκα χιλιάδες φοροτεχνικοί υπάλληλοι και την ευθύνη της εκπαίδευσης φέρει η νεοσυσταθείσα Σχολή Επιμόρφωσης του υπουργείου Οικονομικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ