Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΑΥΣΙΜΑ
Μικρή μείωση των τιμών

Μειωμένες κατά 2,5 δρχ. το λίτρο είναι οι διυλιστηριακές τιμές των βενζινών από σήμερα τα μεσάνυχτα μέχρι και την επόμενη Τετάρτη, ενώ των ντίζελ είχαν αντίστοιχη μείωση κατά 0,20 δρχ. το λίτρο. Αυτό ανακοίνωσε χτες η Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου (ΔΕΠ), η οποία αποδίδει τις μειώσεις αυτές στη μείωση των διεθνών τιμών της βενζίνης και στην πτώση της ισοτιμίας του δολαρίου απέναντι στη δραχμή κατά 0,60 δρχ. Πάντως, να σημειώσουμε ότι το τελευταίο διάστημα μέσα σε τρεις βδομάδες η λιανική τιμή του ντίζελ είχε αυξηθεί συνολικά κατά 14 δρχ. περίπου. Ετσι, ενόψει της αναμενόμενης αυξημένης ζήτησης στο πετρέλαιο θέρμανσης, εάν δεν υπάρξει παραπέρα αποκλιμάκωση της τιμής του ντίζελ, θα υπάρξει σημαντική επιβάρυνση για τους καταναλωτές.

Οι ενδεικτικές τιμές λιανικής πώλησης της βενζίνης σούπερ και αμόλυβδης, που ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Ανάπτυξης, διαμορφώνονται με βάση τις νέες διυλιστηριακές τιμές ως εξής:

  • για τα πρατήρια του λεκανοπεδίου της Αττικής και της Θεσσαλονίκης η σούπερ στις 211,2 δρχ. το λίτρο και η αμόλυβδη στις 195,2 δρχ.
  • για τα πρατήρια των περιοχών της Α ζώνης η σούπερ στις 216,2 δρχ. και η αμόλυβδη στις 200,2 δρχ. το λίτρο.
  • για τη Β ζώνη η σούπερ στις 219,2 δρχ. και η αμόλυβδη στις 203,2 δρχ.@για τα πρατήρια της Γ ζώνης με ΦΠΑ 18% η σούπερ στις 221,2 δρχ. και η αμόλυβδη στις 205,2 δρχ. το λίτρο, ενώ για τις περιοχές της Γ ζώνης με ΦΠΑ 13% οι αντίστοιχες ενδεικτικές τιμές είναι 211,2 και 196,2 δρχ. το λίτρο.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ