Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΣΝΙΑ
Παράταση της ψηφοφορίας για τους πρόσφυγες

ΣΑΡΑΓΕΒΟ.-

Την παράταση της χρονικής διορίας για τη λήξη της ψηφοφορίας των προσφύγων που ζουν εκτός της Βοσνίας αποφάσισαν οι υπεύθυνοι του Οργανισμού για την Ανάπτυξη και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Οι αξιωματούχοι του ΟΑΣΕ υποστήριξαν ότι η παράταση δόθηκε για να αντιμετωπιστούν τα οργανωτικά προβλήματα που προέκυψαν κατά την ψηφοφορία μέσω του ταχυδρομείου και ότι θα δέχονται τα ταχυδρομημένα ψηφοδέλτια μέχρι τις 14 Σεπτέμβρη, ημερομηνία της διεξαγωγής των γενικών εκλογών στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη.

Αν και στο εξωτερικό ζουν περίπου 2.000.000 Βόσνιοι πρόσφυγες, μόνον 610.000 απ' αυτούς εκδήλωσαν την επιθυμία να ψηφίσουν μέσω ταχυδρομείου. Οι υπόλοιποι αναμένεται να επιστρέψουν την ημέρα των εκλογών στη Βοσνία για να εκφράσουν την πολιτική τους άποψη στα εκλογικά τμήματα των παλιών περιοχών τους. Οι περισσότεροι από τους Βόσνιους πρόσφυγες ζουν σήμερα στην Κροατία και στη Γερμανία.

Την ίδια στιγμή, η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες εξέφρασε φόβους ότι οι γενικές εκλογές της 14ης του μήνα στη Βοσνία μπορεί να... επικυρώσουν τον εθνικό διαμελισμό της χώρας. Ο αξιωματούχος της Αρμοστείας, Μάρουαν Ελκουρ, ανέφερε ότι τα αποτελέσματα των εκλογών θα επισκιάσουν την προσδοκούμενη επιστροφή, αλλά και την αποκατάσταση των προσφύγων ή των ατόμων που έχουν μετακινηθεί σε άλλες περιοχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ