Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Και παραχαράκτες εκ του ασφαλούς!

Του Χρήστου ΘΕΟΧΑΡΑΤΟΥ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υπηρεσιακός πρωθυπουργός κ. Σημίτης επέλεξε την ημέρα της επετείου του κόμματός του για να κάνει τα "αποκαλυπτήριά" του...

Τη μεν "δική του" οικονομική και εξωτερική πολιτική, - η οποία εκπονείται στις Βρυξέλλες και στην Ουάσιγκτον - αποκάλεσε "ρεαλιστική" και σύμφωνη με τα εθνικά συμφέροντα, τη δε πρόταση της παραδοσιακής Αριστεράς (δηλαδή του ΚΚΕ) για μια άλλη οικονομική και εξωτερική πολιτική, - η οποία να εκπονείται στην Αθήνα - την αποκάλεσε "κουρέλι", που οδηγεί στον "απομονωτισμό" και στην "αλβανοποίηση".

Πρόκειται, φυσικά, για πραγματικό κατάντημα! Να βγαίνει, δηλονότι, δημοσίως ένας πολιτικός, ο οποίος προβάλλεται ως "ευπρεπής", και να επιχειρεί συνειδητά παραχάραξη της πολιτικής του αρχαιότερου κόμματος της χώρας...

Διότι, βεβαίως, οι προτάσεις του ΚΚΕ για τα εθνικά θέματα, για την εξωτερική πολιτική και για την οικονομία, - όχι μόνο δεν περιέχουν στοιχεία"απομονωτισμού" και "αλβανοποίησης", αλλά, αντιθέτως, στηλιτεύουν το σημερινό μονομερή προσανατολισμό της Ελλάδας και αξιώνουν ισότιμη οικονομική πολιτική, αμυντική και πολιτισμική συνεργασία και με όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και με τις χώρες της Βαλκανικής και με τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και με τις χώρες της Μεσογείου και με σύμπασα τη διεθνή κοινότητα.

Κι αυτή η πολιτική εκπονείται εδώ, εφτά χιλιόμετρα από την Ομόνοια (στον Περισσό) και όχι στο Αμερικανικό Πεντάγωνο ή στο Ευρωπαϊκό Διευθυντήριο ή στα Μεγάλα Κέντρα της "Νέας Τάξης"!..

Αν, λοιπόν, οι "νέοι ηγέτες" του ΠΑΣΟΚ - και οι ...σικέ αντίπαλοί τους - θεωρούν πράγματι την οικονομική και εξωτερική πολιτική του ΚΚΕ ένα "κουρέλι" περιθωριακών, τότε, όλοι αυτοί που τόσο κόπτονται για τις "δημοκρατικές διαδικασίες", ας τολμήσουν να θέσουν την πολιτική πρόταση της παραδοσιακής Αριστεράς για τα εθνικά θέματα και για την οικονομία, στην κρίση του ελληνικού λαού.

Να τη θέσουν, μάλιστα, στην κρίση του λαού, όχι στα πλαίσια εκβιαστικών βουλευτικών εκλογών, όπου δημιουργούνται τεχνηέντως ψεύτικα διλήμματα, αλλά με ένα δημοψήφισμα, - όπως, άλλωστε, προβλέπει για τα μείζονα εθνικά και οικονομικά ζητήματα το άρθρο 44 του ισχύοντος Συντάγματος.

Ενα δημοψήφισμα, με τα εξής πέντε αναλυτικά ερωτήματα:

1. ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην πρόσδεση της χώρας μας στη Συνθήκη του Μάαστριχτ - τη σημερινή και την "αναθεωρημένη";

2. ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην αμερικανική παρουσία και επιδιαιτησία στο Αιγαίο;

3. ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην προϊούσα αποδιεθνοποίηση του Κυπριακού;

4. ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ σε Αιγαίο και ελληνοτουρκικά; Και,

5. ΝΑΙ ή ΟΧΙ στη "Λευκή Βίβλο" (της ανεργίας και της υποαπασχόλησης);

Οταν διενεργήσουν ένα άψογο δημοψήφισμα για όλα αυτά τα σημαντικά θέματα, και ο λαός εκφράσει ελεύθερα και ανεπηρέαστα τη γνώμη του, - τότε, και μόνο τότε, ο "εκσυγχρονιστής" κ. Σημίτης και οι ποικιλώνυμοι "συνοδοιπόροι" του, θα έχουν την πολιτική και ηθική δικαιολογία να χαρακτηρίζουν καταφρονητικά την πρόταση του ΚΚΕ για την εξωτερική και οικονομική πολιτική της χώρας.

Οντας, όμως, διαποτισμένοι ως το κόκαλο από αντιλαϊκά σύνδρομα, από απατηλές πρακτικές και από αντιδημοκρατική νοοτροπία, τρέμουν την κρίση του λαού και τον αφήνουν στη γωνία, - όπως, άλλωστε, τους υποδεικνύουν τα αφεντικά τους. Ας τους ραπίσουμε, λοιπόν, στις 22, ηχηρά και γι' αυτό!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ