Σάββατο 31 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ Μήπως είναι όλοι μιλημένοι;

Αυτό το ερώτημα έθεσε στο δεκαπενθήμερο περιοδικό "ΑΝΤΙ" ο εκδότης του, Χ. Παπουτσάκης, πριν από ένα μήνα. Το ερώτημα απευθυνόταν στα ΜΜΕ κι είχε σαν αφορμή τις νέες παρανομίες που διαπράττονται στο Πάρκο Ελευθερίας από τη διοίκηση του Μεγάρου Μουσικής. Δηλαδή, το γνωστό μεγαλοεκδότη του συγκροτήματος, ο οποίος με την πλήρη στήριξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τη σιωπή του συνόλου του αστικού Τύπου (έντυπου και ηλεκτρονικού) κάνει ό,τι του αρέσει. Αυτή τη φορά με το πρόσχημα της αναγκαιότητας πάρκινγκ καταστρέφει ό,τι είχε απομείνει στο παρκάκι και παράλληλα θα ετοιμάσει υπόγεια όπερα! Αυτό κι αν είναι παγκόσμια πρωτοτυπία.

Κι ο λαλίστατος κολλαρισμένος δήμαρχος, που είχε μιλήσει κι αυτός για όπερα και είχε προσδιορίσει την τοποθεσία της στο Γκάζι; Κατάπιε κι αυτός τη γλώσσα του, όπως και τόσοι άλλοι που νοιάζονται δήθεν για τον πολιτισμό. Αλλά τι σόι πολιτισμός μπορεί να είναι αυτός που στηρίζεται στις επιλογές ενός ιδιώτη και τσιμεντοποιεί ό,τι βρει στο διάβα του, αγνοώντας τις αντιδράσεις των περιοίκων και της διάτρητης ούτως ή άλλως νομοθεσίας; Μ' εξαίρεση το καλό περιοδικό, το "Ριζοσπάστη" κι ένα - δυο έντυπα (από το χώρο της Αριστεράς κι αυτά) άκρα του τάφου σιωπή. Ο φόβος και τα μικροσυμφέροντα πάνω απ' τα έντυπα. Κι ύστερα έχουν το θράσος να μιλάνε για κρίση.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ

Ξανά οι ίδιες εικόνες

Αν κάποιον "λυπάμαι" κατακαλόκαιρα είναι ο γραμματέας Δασών, που αναγκάζεται να τρέχει από "φωτιά σε φωτιά", να κάνει τις ίδιες δηλώσεις στους μαρκουτσοφόρους της TV και να χάνει τα μπάνια του - χωρίς λόγο - που απολαμβάνουν οι ομόβαθμοί του. Τρίτη τετραετία σοσιαλιστικής διακυβέρνησης και δε λένε να καταλάβουν ότι η αντιπυρική προστασία δεν είναι θέμα δηλώσεων και συνεντεύξεων, αλλά προγραμματισμού και σκληρής δουλιάς όλο το χρόνο. Αλλά, πού να πάρουν χαμπάρι. Εχουν σπουδαιότερα πράγματα να λύσουν. Αν τα γκάλοπ των φιλικών τους συγκροτημάτων είναι γνήσια - οπότε πάμε για εκλογές - αν ο Ακης θα πάρει τη ρεβάνς, αν ο γαμπρός του εκλιπόντος προέδρου του ΠΑΣΟΚ άλλαξε τις κλειδαριές του γραφείου του στο Καστρί, κι αν ο εκλεκτός του υπουργού Εργασίας αισθάνεται "δικαιωμένος" που επέστρεψε στον ΟΕΚ. Τα δάση όμως τι φταίνε;

Συμπτώσεις

Η πληροφορία από την Επιτροπή για τη σωτηρία του Πάρκου Ελευθερίας. Ο εισηγητής που πρότεινε την προσφυγή της είναι βοηθός του καθηγητή Π. Παυλόπουλου, που είναι δικηγόρος του Μεγάρου. Και σύμβουλος του δικαστηρίου είναι σύζυγος του νομικού συμβούλου του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ. Ράντος το όνομα του εισηγητή και Θεοφιλοπούλου της κ. δικαστού. Περιμένοντας (;) απάντηση.

Ενδεικτικές τιμές στα αναψυκτικά - νερά

Το ακούσαμε κι αυτό. Από την κ. Β. Παπανδρέου. Κύριε Καστανίδη γιατί δε θεσπίζετε και σεις ενδεικτικές ώρες στις αναχωρήσεις και τις αφίξεις των αεροπλάνων να γλιτώσετε και τα παράπονα;

... ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ Ο βίος των ζώων

Εκδοση του 1932 από τον "ΟΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ". Το ανακαλύψαμε τυχαία. Συγγραφέας ο δρ. Ν. Γερμανός. Με 748 σελίδες και 1.200 εικόνες, μας δίνει απίθανες πληροφορίες γύρω από τη ζωή των ζώων, που τα έχει χωρισμένα σε κατηγορίες και με τη σειρά που εμφανίστηκαν. Η μεταγλώττιση και η επανέκδοσή του σίγουρα θα καταπλήξει πολλούς αν επιχειρηθεί.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ