Πέμπτη 22 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΪΚΗ - ΠΑΤΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΣ
Υπονόμευση του αγώνα "εν τη γενέσει του"

Απειλές παραιτήσεων και εκβιασμοί συνδικαλιστών, υπό την υψηλή εποπτεία κυβερνητικών στελεχών, προκειμένου να σταματήσει η κινητοποίηση που άρχισαν χτες το πρωί οι απολυμένοι

ΠΑΤΡΑ.-Σε φιάσκο εξελίχθηκε τελικά, εξαιτίας της απαράδεκτης στάσης της ηγεσίας του σωματείου, η κινητοποίηση που ξεκίνησαν οι απολυμένοι από το εργοστάσιο της Π-Π Πάτρας, κλείνοντας τη σιδηροδρομική γραμμή.

Ετσι, το πρωί, έκπληκτοι οι εργαζόμενοι είδαν τον πρόεδρο του σωματείου τους, Δ. Γκολφινόπουλο,να δηλώνει παραίτηση επειδή - όπως είπε - κάποιοι τον παρέκαμψαν και έκλεισαν τις γραμμές νωρίτερα απ' ό,τι ο ίδιος θα ήθελε! Ακολούθησαν αντεγκλήσεις και ένταση, ωστόσο οι ψυχραιμότεροι σύστηναν σύμπνοια τη στιγμή που η κινητοποίηση είχε ξεκινήσει. Ομως ο πρόεδρος εμφανιζόταν ανένδοτος στην παραίτησή του. Σε συνεδρίαση του ΔΣ προτάθηκε παραίτηση σύσσωμου του ΔΣ, μέχρι και αναστολή της κινητοποίησης. Σε όλη τη διάρκεια της ημέρας διάχυτη ήταν η αμφιβολία και η δυσπιστία, αλλά και η αγανάκτηση ανάμεσα στους εργαζόμενους για τη στάση των εκπροσώπων τους. Αυτή η στάση χαρακτηρίστηκε από ανεύθυνη έως και υπονομευτική. Κάποιοι σημείωναν πως η κινητοποίηση επιβλήθηκε στην πλειοψηφία του ΔΣ από τα κάτω και πως αυτή θα έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να την καταστείλει χωρίς κραδασμούς. Κάποιοι άλλοι πρόσθεταν πως υπήρξε απαίτηση του υφυπουργού Βιομηχανίας, Φ. Ιωαννίδη, να μην υπάρξει κινητοποίηση πριν διαπραγματευτεί... με το ΔΣ. Υπενθυμίζεται πως είχε συμφωνηθεί συνάντηση χτες το απόγευμα του ΔΣ με τον υφυπουργό Βιομηχανίας, η οποία τελικά δεν έγινε.

Τελικά, σε γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε μέσα σ' ένα κλίμα εκβιαστικών παραιτήσεων, το ΔΣ πήρε "ψήφο εμπιστοσύνης" καιαποφασίστηκε η αναστολή της κινητοποίησης μέχρι να γίνει το ραντεβού του ΔΣ με το υπουργείο Βιομηχανίας...

Αντιπροσωπεία της ΝΕ Αχαϊας του ΚΚΕ,με επικεφαλής τον γραμματέα της Ν. Καραθανασόπουλο,επισκέφθηκε χτες τους χώρους της Π-Π. Συναντήθηκε με το ΔΣ και συζήτησε με τους εργαζόμενους στους οποίους ανέπτυξε τη θέση του ΚΚΕ για την Π-Π, που είναι η άμεση παραγωγική επαναλειτουργία του εργοστασίου, με ευθύνη του Δημοσίου, στην κατεύθυνση δημιουργίας Ενιαίου Φορέα Κλωστοϋφαντουργίας - Ενδυσης - Υπόδησης, με κορμό την Π-Π, καθώς και εφαρμογή κλαδικής αντιμονοπωλιακής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ