Κυριακή 18 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΜΝΗΜΕΣ

Αύριο, 19 Αυγούστου συμπληρώνονται 4 χρόνια από το θάνατο του ΑΛΕΚΟΥ ΧΕΛΙΟΥ μέλους του ΚΚΕ. Το Μάη του 1941 ο Αλ. Χέλιος πήρε μέρος στη συγκρότηση της Αχτιδικής Επιτροπής Ιστιαίας Εύβοιας του ΚΚΕ, της πρώτης Αχτιδικής Επιτροπής που στήθηκε εκείνη την περίοδο πανελλαδικά. Εκλέχτηκε οργανωτής και με ακούραστη δράση, συνέβαλε ώστε σ' ένα μήνα να στηθούν κομματικοί πυρήνες του ΚΚΕ στα περισσότερα χωριά της Βόρειας Εύβοιας. Τον Οκτώβρη του ίδιου χρόνου πήρε μέρος στην ιδρυτική συνέλευση του ΕΑΜ Εύβοιας.

Για τη δράση του διώχτηκε, ήρθε στην Αθήνα και δούλευε στις οικοδομές. Ως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του και αντί για μνημόσυνο προσφέρω 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" του οποίου ήταν τακτικός αναγνώστης.

Η σύζυγός του Μαρία

  • Επίσης στη μνήμη του Αλέκου Χέλιου τα παιδιά του Δημήτρης - Ντίνα, και τα εγγόνια του Αλέκος - Μαρία πρόσφεραν 3.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* * *


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ