Σάββατο 3 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Οι "πλάβι" για τις εντυπώσεις, η "ντριμ τιμ" για τη διαφορά

Γιουγκοσλαβία - ΗΠΑ στις 05.00 αντιμέτωποι στον μεγάλο τελικό. Λιθουανία - Αυστραλία στις 03.00 για το χάλκινο

Η Γιουγκοσλαβία θα είναι ο αντίπαλος των Ηνωμένων Πολιτειών στον 14 τελικό στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι Γιουγκοσλάβοι μετά από έναν αμφίρροπο αγώνα που κρίθηκε στο τελευταίο δίλεπτο, επικράτησαν στον ημιτελικό των Λιθουανών με 66 - 58 (35 - 31). Οι "πλάβι" απέδειξαν ότι δίκαια κατέχουν τα σκήπτρα στη γηραιά ήπειρο. Με κορυφαίους τους Ντανίλοβιτς και Τζόρτζεβιτς πέτυχαν να κρατήσουν μακριά από το καλάθι τους το βαρύ πυροβολικό των Λιθουανών. Ο Σαμπόνις σημείωσε 14 πόντους, Ο Καρνισόβας 8, ο Μαρτσουλιόνις έμεινε στους 5, κι οι 22 πόντοι του Κουρτινάιτις δεν ήταν αρκετοί προκειμένου η ομάδα του να φτάσει στον τελικό.

Οι Αμερικάνοι χωρίς να δυσκολευτούν, αλλά και χωρίς να εντυπωσιάσουν, επικράτησαν της Αυστραλίας με 101 - 73 (51 - 41). Κορυφαίος όλων ο Μπάρκλεϊ με 24 πόντους, ενώ τραυματίστηκε ο Χιλ, η συμμετοχή του οποίου στον τελικό με τη Γιουγκοσλαβία είναι αμφίβολη.

Αμερικάνοι και Γιουγκοσλάβοι θα βρεθούν αντιμέτωποι για τρίτη φορά σε τελικό που θα διεξαχθεί στις 05.00 το πρωί της Κυριακής. Ενας άνισος τελικός, καθώς το ενδιαφέρον επικεντρώνεται μόνο στη διαφορά με την οποία θα χάσει η ομάδα του Ομπράντοβιτς. Τέσσερα χρόνια νωρίτερα οι δυο ομάδες δε βρέθηκαν αντιμέτωπες καθώς οι Γιουγκοσλάβοι την τελευταία στιγμή αποκλείστηκαν από τη Βαρκελώνη. Οι Κροάτες που είχαν αντιμετωπίσει την "ντριμ τιμ Νο 1" στον τελικό, είχαν χάσει με διαφορά 32 πόντων. Στο Μεξικό το 1968 οι ΗΠΑ είχαν νικήσει με 65 - 50 και οκτώ χρόνια αργότερα στο Μόντρεαλ με 95 - 72. Για την ιστορία είναι ο 12ος τελικός για την αμερικάνικη ομάδα και ο 5ος για τη Γιουγκοσλαβία. Οι Αμερικάνοι έμειναν εκτός τελικού το 1980 που δε συμμετείχαν στους αγώνες και το 1988 στη Σεούλ όπου αποκλείστηκαν στον ημιτελικό από τη Σοβιετική Ενωση.

Στις 03.00 η Λιθουανία με την Αυστραλία θα διεκδικήσουν το χάλκινο μετάλλιο.

ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ - ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ 66-58

ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ: Μποντίρογκα 7, Ντανίλοβιτς 19, Πάσπαλιε 3, Τζόρτζεβιτς 16, Ρεμπράτσα 4, Ντίβατς 9, Σάβιτς 8.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Λουκμίνας 3, Κουρτινάιτις 22, Σαμπόνις 14, Καρνισόβας 8, Μαρτσουλιόνις 5, Εϊνικς 6.

ΗΠΑ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 101-73

ΗΠΑ: Μπάρκλεϊ 24, Χαρνταγουέι 14, Ρόμπινσον 14, Πίπεν 6, Ρίτσμοντ 9, Μίλερ 5, Μαλόουν 6, Στόκτον 3, Ο' Νιλ 14, Πέιτον 6.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ρόναλντσον 24, Φίσερ 1, Ρέιντι 2, Μακ Κίνον 2, Γκέιζ 25, Χιλ 19, Μπράντκε 9, Βλάχοφ 9, Μπόρνερ 2.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ