Τρίτη 30 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
GOOD YEAR
Απέκλεισαν τις αποθήκες οι απολυμένοι

Εμπόδισαν την εταιρία να μεταφέρει 30.000 λάστιχα από τις κρατικές αποθήκες της Σίνδου

Σε αποκλεισμό των Γενικών Κρατικών Αποθηκών που βρίσκονται στη Σίνδο Θεσσαλονίκης προχώρησαν χτες το μεσημέρι δεκάδες απολυμένοι εργαζόμενοι της πολυεθνικής "GOOD YEAR", όταν αντιλήφθηκαν προσπάθεια της εταιρίας να μεταφέρει με φορτηγά τα 30.000 ελαστικά που είναι αποθηκευμένα εκεί. Η μεταφορά επιχειρήθηκε στις 2 το μεσημέρι, προφανώς για να μη γίνει αντιληπτή από τους εργαζόμενους, οι οποίοι παρά τον καύσωνα που επικρατεί στην πεδιάδα της Σίνδου, συνεχίζουν να περιφρουρούν το εργοστάσιο σε 24ωρη βάση.

Το σωματείο των εργαζομένων είχε προειδοποιήσει την εταιρία πως δε θα επιτρέψει καμία μεταφορά ελαστικών ή μηχανημάτων αν δεν επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο. Οπως δήλωσαν χτες στο "Ρ" στελέχη του σωματείου της "GOOD YEAR", οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι με τη βοήθεια και την αλληλεγγύη και των άλλων σωματείων της Βιομηχανικής Ζώνης, να μπλοκάρουν τις δραστηριότητες της πολυεθνικής. Την επόμενη βδομάδα, αν δεν υπάρξει ικανοποιητικό αποτέλεσμα από τις συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες, θα προχωρήσουν σε πιο δυναμικές ενέργειες και μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Χτες συναντήθηκαν με τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης, Φ. Πετσάλνικο, ο οποίος τους υποσχέθηκε τη συνδρομή της κυβέρνησης για να πειστεί η πολυεθνική να επαναλειτουργήσει τη μονάδα.

Στο μεταξύ χτες, η συνάντηση του υφυπουργού Εργασίας, Λάμπρου Κανελλόπουλου, στη Θεσσαλονίκη με τους απολυμένους αναβλήθηκε, καθώς σήμερα το μεσημέρι πρόκειται να γίνει στην Αθήνα συνάντηση του υφυπουργού με τον αντιπρόεδρο της πολυεθνικής στην Ευρώπη, Σίλβιαν Βαλένσι.Οι εργαζόμενοι ζητούν από την κυβέρνηση να ασκήσει τις ανάλογες πιέσεις ώστε να βρεθεί τρόπος να ξαναλειτουργήσει το εργοστάσιο και να σωθούν οι 370 θέσεις εργασίας, καθώς η πολυεθνική πέρσι στη χώρα μας είχε 1,7 δισ. δραχμές καθαρά κέρδη, ενώ μόνο τον περασμένο μήνα τα κέρδη είχαν ξεπεράσει τα 180 εκατομμύρια δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ