Τρίτη 9 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Εμμονή στην τακτική της συναίνεσης

Συμπλέει "εφ' όλης της ύλης" με την κυβερνητική πολιτική και δημαγωγεί για να περιχαρακώσει την εκλογική της δύναμη

Στη γραμμή της πολιτικής συναίνεσης στην κυβερνητική πολιτική από τη μια και της έντασης της δημαγωγίας από την άλλη επιμένει η ηγεσία της ΝΔ, προσδοκώντας έτσι να ικανοποιήσει και τις επιθυμίες των μεγάλων αφεντικών για "στήριξη Σημίτη" και από την άλλη να οχυρώσει το χώρο της από το "διεμβολισμό" που επιχειρεί ο πρωθυπουργός.

Η τακτική αυτή της ΝΔ, η οποία προοιωνίζεται νέες δοκιμασίες στην εκλογική της επιρροή και στη συνοχή της, φάνηκε και από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, όπου ουσιαστικά συμπορεύτηκε με την τακτική της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά, όσο και από τις αντιδράσεις της για την οικονομική πολιτική, όπου επιχειρεί να διασωθεί με "φιλολαϊκές" διαπιστώσεις του τύπου "η αδιέξοδη πολιτική της λιτότητας θα συνεχιστεί" και ότι "η κατάσταση θα γίνει χειρότερη για τον απλό πολίτη, τον άνεργο νέο, τον αγρότη και το βιοπαλαιστή".

Παράλληλα επιχειρεί να περιχαρακώσει την εκλογική της βάση, προβάλλοντας ως σχεδόν βέβαιη την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες το φθινόπωρο και τη νίκη της ΝΔ σε αυτές. Ο εκπρόσωπος του κόμματος Πρ. Παυλόπουλος,μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, δήλωσε πως η ηγεσία του κόμματος εκτιμά ότι "η κυβέρνηση, υπό το βάρος είτε των εσωκομματικών της προβλημάτων είτε των γενικότερων μεγάλων προβλημάτων του τόπου, είναι ενδεχόμενο να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές". Με βάση αυτή την εκτίμηση, "βρίσκεται σε άμεση ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών".

Την ίδια στιγμή πονοκεφάλους προκαλεί στη Ρηγίλλης η συνέντευξη του Γ. Σουφλιά,στη χτεσινή "Ελευθεροτυπία". Το πρόβλημα, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του Μ. Εβερτ,δεν είναι οι απόψεις που εκφράζει, τις οποίες εξάλλου τις έχει διατυπώσει επανειλημμένα, όσο η χρονική στιγμή που επέλεξε ο "βαρόνος" της ΝΔ να τις εκφράσει, "αναζωπυρώνοντας τη φιλολογία για ύπαρξη εσωκομματικών προβλημάτων". Στη συνέντευξη ο Λαρισαίος πολιτικός, που διακρίνεται για τη συναινετική στάση του στην κυβερνητική πολιτική, δηλώνει ότι σε περίπτωση που η ΝΔ χάσει τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν, τότε ο λογαριασμός να πάει στους Μ. Εβερτ και Κ. Μητσοτάκη, τους οποίους δεν αναφέρει ονομαστικά, αλλά "φωτογραφίζει". Ο ίδιος δεν κρύβει τις αρχηγικές φιλοδοξίες του, ενώ τονίζει την ανάγκη "να οριοθετηθούν πολιτικά τα δύο μεγάλα κόμματα".

Κατά τον Πρ. Παυλόπουλο "δεν υπάρχει θέμα Σουφλιά", αλλά ο στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ βουλευτής Δ. Κωστόπουλος, υπενθύμισε ότι ο Γ. Σουφλιάς συμμετέχει στα ανώτερα όργανα και έχει ευθύνη στη διαμόρφωση της τακτικής του κόμματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα πρόσωπα έρχονται, τα αδιέξοδα παραμένουν(1997-02-23 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι παρασκηνιακές επαφές(1997-02-15 00:00:00.0)
Ενα πραγματικά δίσεκτο έτος(1997-01-01 00:00:00.0)
Συνεχίζεται το αδιέξοδο(1996-11-29 00:00:00.0)
Αντιμέτωπος με τον "εαυτό" του ο Μ. Εβερτ(1995-03-12 00:00:00.0)
Πολύ χειρότερα τα πράγματα(1995-03-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ