Σάββατο 29 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Ξεκινάει η Ευρωλίγκα

Εννιά ομάδες μας σήμερα στην κληρωτίδα των ευρωπαϊκών κυπέλλων που θα γίνει στο Μόναχο

Νέα εποχή ανατέλλει σήμερα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Στο Μόναχο για πρώτη φορά θα γίνει η κλήρωση της ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ αλλά και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κυπέλλων (Κυπελλούχων, Κόρατς), με βάση τα κριτήρια αξιολόγησης που θέσπισε η ΦΙΜΠΑ. Ετσι για πρώτη φορά ο αριθμός των ομάδων που θα πάρουν μέρος στα κύπελλα Ευρώπης είναι προκαθορισμένος (όσον αφορά την εκπροσώπηση των χωρών) και όχι... ανεξέλεγκτος. Στην κληρωτίδα για την Ευρωλίγκα θα μπουν 24 ομάδες, 48 για το κυπελλούχων και 129 για το Κόρατς. Η ελληνική παρουσία είναι έντονη, αφού στην Ευρωλίγκα θα έχουμε τρεις ομάδες (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Πανιώνιο), στο Κυπελλούχων Ηρακλή και Απόλλωνα Πάτρας, ενώ στο Κόρατς Αρη, Σπόρτιγκ, Περιστέρι και ΠΑΟΚ.

Επιστρέφουμε στο νέο θεσμό της Ευρωλίγκα. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα έχουμε 6 ομίλους των 4 ομάδων, όμως από διαφορετική χώρα. Αυτό σημαίνει ότι οι εκπροσωποί μας δεν θα... σκοτωθούν μεταξύ τους. Ας δούμε ανά χώρα τους εκπροσώπους: Ισπανία: Μπαρτσελόνα, Κάχα Σαν Φερνάντο, Εστουντιάντες. Ελλάδα: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος. Ιταλία: Μπάκλερ Μπολόνια, Στεφανέλ Μιλάνο, Τιμσίστεμ Μπολόνια. Γαλλία: Λιμόζ, Ορτέζ, Βιλερμπάν. Τουρκία: Εφες Πίλσεν, Ουλκέρ. Κροατία: Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ, Κροάσια Ινσουρανς. Γερμανία: Μπάγερν Λεβερκούζεν, Αλμπα Βερολίνου. Ρωσία: ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ντινάμο Μόσχας. Ισραήλ: Μακάμπι Τελ Αβίβ. Σλοβενία: Ολίμπια Λιουμπλιάνα. Βέλγιο: Σαρλερουά. Γιουγκοσλαβία: Παρτιζάν Βελιγραδίου.

Ας ευχηθούμε καλή επιτυχία στους 9 εκπροσώπους μας στη σημερινή κλήρωση (12μ) στη μεγαλούπολη της Γερμανίας.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ