Τετάρτη 29 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10

ΚΚΡΟ

Με αίσθημα βαθιάς ικανοποίησης το ΚΚΡΟ έλαβε την πρόσκληση για αποστολή αντιπροσωπείας συμμετοχής στις εργασίες του 15ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Επιτρέψτε μας, εξ ονόματος του κόμματός μας, της Κεντρικής του Επιτροπής, να σας χαιρετίσουμε και να ευχηθούμε στους Ελληνες συντρόφους επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου και στον όλο αυταπάρνηση αγώνα τους υπέρ των ζωτικών συμφερόντων των εργαζομένων και των πλατιών λαϊκών μαζών.Τους κομμουνιστές των χωρών μας συνδέουν η αληθινά μαχητική φιλία και η αλληλεγγύη που άντεξαν στη δοκιμασία του χρόνου.

Τα κόμματα και οι λαοί μας πέρασαν δύσκολους καιρούς. Και σήμερα σ' αυτές τις νέες και σύνθετες συνθήκες και εσείς και εμείς αντιμετωπίζουμε τελείως νέα καθήκοντα.

Η αντεπαναστατική ανατροπή, που συντελέστηκε στη χώρα μας, η διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης, εξελίχθηκαν σε τραγωδία για το σοβιετικό λαό, άλλαξαν ριζικά τη θέση της χώρας μας στον κόσμο.

Το κόμμα που κυβερνά τη Ρωσία έσπρωξε την ανάπτυξη της χώρας μας πολλές δεκαετίες πίσω. Στο λαό επιβλήθηκαν ξένες προς αυτόν αντιλήψεις για τις αξίες της ζωής, καλλιεργείται το κυνήγι του κέρδους, ο ατομικισμός. Η χώρα έχει καταληφθεί από ηθική και οικονομική κρίση. Εκατομμύρια ανθρώπων ένιωσαν στο πετσί τους τα "θαύματα του άγριου καπιταλισμού", την ανεργία και την εξαθλίωση. Οι αυτουργοί της ονομαζόμενης "νέας παγκόσμιας τάξης" προσπαθούν να μετατρέψουν τη Ρωσία σε εξάρτημα της πολιτικής τους, σε ημιαποικία, αγορά κατανάλωσης των δικών τους συχνά μη ποιοτικών εμπορευμάτων.

Και αυτό συντελείται, σε μια χώρα, η οποία διέθετε ανεπτυγμένη οικονομία, ένα απ' τα καλύτερα στον κόσμο εκπαιδευτικά συστήματα, τεράστια επιτεύγματα στον τομέα της κατάκτησης του Διαστήματος.

Προσπαθούν να ρίξουν τη Ρωσία στα γόνατα. Αυτή όμως διαθέτει αρκετές δυνάμεις για να σηκωθεί και πάλι.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας βλέπει ως κύριο καθήκον του να διασώσει και να πολλαπλασιάσει τις υλικές και πνευματικές αξίες της χώρας με στόχο την αναγέννηση της Ρωσίας.

Κατά τα προηγούμενα χρόνια, το κόμμα αναγεννήθηκε, δυνάμωσε, έγινε σημαντική δύναμη που κανένας στη χώρα δεν μπορεί να μην την υπολογίζει. Από τα λάθη του παρελθόντος εξαγάγαμε τα απαραίτητα συμπεράσματα, προτείναμε στο λαό ένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. Αυτό το πρόγραμμα αποκτά όλο και περισσότερο την υποστήριξη των λαϊκών μαζών, όπως μαρτυρούν και τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών του Δεκέμβρη, όπου το κόμμα μας συγκέντρωσε το 22% των ψήφων. Ωστόσο δεν τρέφουμε αυταπάτες. Οσο στη χώρα διατηρείται το τωρινό καθεστώς, δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε εξ ολοκλήρου το πρόγραμμά μας.

Ακριβώς γι' αυτό θεωρούμε ότι μόνο η νίκη του υποψήφιου των λαϊκο - πατριωτικών δυνάμεων μπορεί να στρέψει τη Ρωσία στο δρόμο της σοσιαλιστικής ανάπτυξης.

Μεγάλο μέρος της σημερινής τους δραστηριότητας είναι κάτι καινούριο για τους Ρώσους κομμουνιστές - το να βρίσκονται στην αντιπολίτευση - ο συνδυασμός της δουλιάς στις μάζες με την κοινοβουλευτική δράση, η δημιουργία ενιαίου συνασπισμού της αντιπολίτευσης, η επεξεργασία τακτικής σε συνθήκες μιας κατάστασης που συνεχώς αλλάζει.

Μέχρι τις προεδρικές εκλογές έχει μείνει πολύ λίγος χρόνος. Ωστόσο, μπορούμε από σήμερα να μιλάμε για μερικά θετικά για το κόμμα γεγονότα. Δημιουργήθηκε ενιαίος συνασπισμός των λαϊκών - πατριωτικών δυνάμεων, ο οποίος υποστήριξε τον κοινό υποψήφιο, καθοδηγητή του κόμματός μας Γκ. Α. Ζιουγκάνοφ. Εχει γίνει η επεξεργασία της προεκλογικής του πλατφόρμας, ετοιμάστηκαν βασικά προγράμματα στον τομέα της οικονομίας, της αγροτικής παραγωγής, της υπεράσπισης των πλατιών κοινωνικών στρωμάτων του πληθυσμού.Η προεκλογική εκστρατεία συντελείται σε συνθήκες ενός οργίου αντικομμουνισμού, πληροφορικής πολιορκίας, ψεύδους και προβοκάτσιας σε βάρος του κόμματός μας και του υποψηφίου.

Ο υποψήφιός μας Γκ. Α. Ζιουγκάνοφ, εμφανίζεται ως ηγέτης ενός πλατιού συνασπισμού, μέσα στον οποίο το ΚΚΡΟ αποτελεί την κυριότερη δύναμη. Τα συνθήματά του είναι κατανοητά απ' όλους - "Ρωσία - Πατρίδα - Λαός".

Στους εκλογείς εναπόκειται όχι τόσο το να εκλέξουν μια συγκεκριμένη προσωπικότητα, όσο να επιλέξουν το δρόμο της περαιτέρω ανάπτυξης της Ρωσίας.

Στις τωρινές συνθήκες της Ρωσίας το ΚΚΡΟ έκανε ορισμένους συμβιβασμούς για χάρη της επίτευξης της ενότητας δράσης όλων των δυνάμεων της αντιπολίτευσης. Ωστόσο όσοι συμβιβασμοί κι αν έγιναν, δεν εγκαταλείπουμε τις αρχές μας, δηλαδή την έγνοια για την πατρίδα και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των πλατιών λαϊκών μαζών.

Σύντροφοι, συνειδητοποιούμε το μέγεθος της ευθύνης που πήραν πάνω τους οι κομμουνιστές της Ρωσίας. Δεν υποσχόμαστε ό,τι δεν μπορούμε να εκπληρώσουμε, αλλιώς θα χάσουμε την εμπιστοσύνη του λαού, την οποία κερδίσαμε σ' αυτούς τους πολύπλοκους και τραγικούς καιρούς. Το κύριο καθήκον είναι να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, να επιστρέψουμε πίσω στους εργαζόμενους τις κοινωνικές κατακτήσεις που είχαν μέχρι πριν από λίγα χρόνια.

Τα μέλη του κόμματός μας, οι πατριώτες της Ρωσίας ένιωθαν πάντοτε ότι είχαν την υποστήριξη των Ελλήνων συντρόφων. Σας είμαστε ειλικρινά ευγνώμονες γι' αυτό. Αυτοί που λένε ότι πέρασε ο καιρός των κομμουνιστών, γελιούνται βαθιά. Οι κομμουνιστές συνενώνουν τις προσπάθειές τους στην πάλη ενάντια στη "νέα παγκόσμια τάξη", ενάντια στην ανεργία στις χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Απτό δείγμα αναγέννησης της συνεργασίας των κομμουνιστικών, εργατικών και αριστερών κομμάτων αποτελεί η συνάντηση που έγινε πρόσφατα στο Παρίσι που ήταν αφιερωμένη στην πάλη ενάντια στην ανεργία. Ξέρουμε ότι οι κομμουνιστές της Ελλάδας ήταν ανάμεσα στους οργανωτές αυτής της συνάντησης και πήραν ενεργό μέρος σ' αυτήν.

Σύντροφοι. Ακόμη μια φορά, εύχομαι επιτυχία στο Συνέδριο του κόμματός σας.

ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ.

ΖΗΤΩ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ