Πέμπτη 23 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σήμερα οι 12 πανελλαδικές συγκεντρώσεις

Ευρύ κίνημα συμπαράστασης στους συνταξιούχους

Με συγκεντρώσεις σε 12 πόλεις απαντούν οι συνταξιούχοι στην κοροϊδία της κυβέρνησης και την άρνησή της να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους. Τις συγκεντρώσεις οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των συνταξιούχων.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Κάνιγγος, ώρα 9.30 πμ, και θα ακολουθήσει πορεία. Την ίδια ώρα θα γίνουν συγκεντρώσεις των συνταξιούχων στις παρακάτω πόλεις: Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Λάρισα, Βόλο, Πάτρα, Χανιά, Ηράκλειο, Γιάννενα, Αγρίνιο, Πύργοκαι Μυτιλήνη.

Τίποτε καινούριο πάντως δεν προκύπτει απ' τις χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, πέραν της μονίμου επωδού περί σταδιακής επανασύνδεσης των κατώτερων συντάξεων του ΙΚΑ με τα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη.

Εν τω μεταξύ εκδηλώνεται ένα ευρύ κίνημα συμπαράστασης στους συνταξιούχους. Με χτεσινή ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ δηλώνει ότι στηρίζει στις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων για την επανασύνδεση των κατώτερων συντάξεων του ΙΚΑ με τα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη και των υπόλοιπων συντάξεων με το 80% του μισθού και καλεί όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη να παρευρεθούν στις κινητοποιήσεις. Η ΓΣΕΕ καλεί την κυβέρνηση να απορρίψει την απόφαση της πλειοψηφίας της Επιτροπής για την αναμόρφωση των συντάξεων και να προωθήσει τη δίκαια λύση του προβλήματος, υιοθετώντας τις προτάσεις των εργαζομένων.

Με κοινή ανακοίνωσή τους τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ δηλώνουν ότι συμμετέχουν στην κινητοποίηση στην πλατεία Κάνιγγος και καλούν τους ναυτεργάτες να πάρουν μέρος σ' αυτήν. Επίσης καλούν τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση στην Ακτή Ξαβερίου, ενάντια στις παρανομίες του κρουαζιερόπλοιου "Μάρκο Πόλο",στις 25 του Μάη, καθώς και στην πανναυτεργατική συγκέντρωση στον Πειραιά στις 30 του Μάη, ώρα 10.30 πμ, στην Ακτή Μιαούλη και 2ας Μεραρχίας.

Πρόγραμμα θεραπευτικού τουρισμού

Το ΙΚΑ εφαρμόζει και φέτος Θεραπευτικό Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για συνταξιούχους με συντάξεις μέχρι 150.000 δραχμές. Το πρόγραμμα λουτροθεραπείας θα πραγματοποιηθεί για 15 μέρες σε ξενοδοχεία ελληνικών λουτροπόλεων. Επίσης, το ΙΚΑ χορηγεί ειδική επιδότηση στους δικαιούχους που ανέρχεται στις 3.000 δραχμές ημερησίως και για 17 μέρες.

Οι ενδιαφερόμενοι συνταξιούχοι - δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να απευθύνονται στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ της περιοχής τους ή τα μέλη των διαφόρων Σωματείων Συνταξιούχων ΙΚΑ να απευθύνονται στα γραφεία του Σωματείου τους για τη λήψη περαιτέρω πληροφοριών και προμήθεια των δελτίων του Θεραπευτικού Κοινωνικού Τουρισμού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ