Σάββατο 18 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ανεπιθύμητο!

Με νέα συγκέντρωση το ερχόμενο Σάββατο, "υποδέχονται" στο λιμάνι του Πειραιά οι ναυτεργάτες το "Μάρκο Πόλο". Στόχος τους η περιφρούρηση του καμποτάζ και της ελληνικής νομοθεσίας που παραβιάζει θρασύτατα η αμερικάνικη ναυτιλιακή εταιρία, με τις "πλάτες" της ελληνικής κυβέρνησης

Στο λιμάνι του Πειραιά θα συγκεντρωθούν ξανά το επόμενο Σάββατο, 25 του μήνα, οι ναυτεργάτες. Απόφασή τους είναι να μην επιτρέψουν να "δέσει" το κρουαζιερόπλοιο "Μάρκο Πόλο" της αμερικάνικης εταιρίας "Οριεντ Λάιν",που επανακάμπτει, με πρόθεση να παραβιάσει εκ νέου την ελληνική νομοθεσία και να "σπάσει" το καμποτάζ, όπως έκανε πριν μια βδομάδα στο λιμάνι του Ναυπλίου, με τις ευλογίες του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και της ελληνικής κυβέρνησης. Την απόφαση για τη νέα κινητοποίηση πήρε χτες, κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής, ομόφωνα η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Στην κατεύθυνση αντιμετώπισης της αντιναυτεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και με στόχο τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ ταυτόχρονα με την οργάνωση κινητοποίησης ενάντια στο "Μάρκο Πόλο" και τα άλλα ανασφάλιστα πλοία, έθεσαν χτες στην ΕΕ πρόταση για την οργάνωση 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης,με αιχμή τα αιτήματα της απασχόλησης, της υπογραφής ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και αναβάθμισης των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από την ΠΝΟ. "Το αγωνιστικό αυτό πλαίσιο - τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση της ΠΕΜΕΝ και του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ - το βάζουμε στους ναυτεργάτες, καλώντας τους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους".

Τέλος, τα δυο σωματεία καλούν όλους τους ναυτεργάτες και τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις 25 του μήνα στο λιμάνι του Πειραιά στη συγκέντρωση ενάντια στο "Μάρκο Πόλο" και στις 30 Μάη στις 10 το πρωί στην παναυτεργατική συγκέντρωση στην Ακτή Μιαούλη και 2ας Μεραρχίας.

Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του ΓΕΝΕ

Για τρίτη μέρα συνεχίστηκε χτες ο αποκλεισμός και η κατάληψη του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας από άνεργους ναύτες, μηχανικούς και θερμαστολαδάδες, που διεκδικούν μέτρα για την ανεργία και την αναδιοργάνωση του ΓΕΝΕ. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης χτες το πρωί, η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού συναντήθηκε με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Κ. Σφυρίου,ο οποίος για ακόμα μια φορά δε δεσμεύτηκε στο αίτημα για ένα άμεσο σχεδιασμό χρονοδιαγράμματος για την απορρόφηση των ανέργων. Οπως δήλωναν χτες οι άνεργοι ναυτεργάτες, η κατάληψη και ο αποκλεισμός του ΓΕΝΕ θα συνεχιστεί από τη Δευτέρα.

Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ καλούν τους άνεργους ναυτεργάτες τη Δευτέρα το πρωί στο ΓΕΝΕ για να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και να απαιτήσουν την άμεση απορρόφηση των άνεργων, τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας καθώς και την αναδιοργάνωση του ΓΕΝΕ στη βάση των προτάσεων των ναυτεργατικών οργανώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ