Παρασκευή 17 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
μικραΜΕΓΑΛΑ

ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ: Τη δωρεάν παραχώρηση σε κατοίκους ακριτικών νησιών, αστικών και αγροτικών ακινήτων του δημοσίου, προβλέπει σχετικό νομοσχέδιο που προωθείται για κατάθεση στη Βουλή από τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Δρυ. Οπως προκύπτει από σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, το συγκεκριμένο πρόβλημα των κατοίκων των ακριτικών νησιών ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ, ΑΡΚΙΟΙ, ΜΑΡΑΝΘΗ και ΣΑΡΙΑ, είχε τεθεί κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη στα Δωδεκάνησα στις 7.3.1996. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή προς ψήφιση, ο υφυπουργός Γ. Δρυς περιέλαβε διατάξεις, με τις οποίες παραχωρούνται δωρεάν στους κατοίκους των νησιών αυτών αστικά και αγροτικά ακίνητα του δημοσίου, ώστε να μπορέσουν να παραμείνουν στα νησιά αυτά και στο μέλλον.

ΕΠΙΤΟΚΙΑ: Αυξάνει τα επιτόκια για καταθέσεις όψεως πάνω από 1 εκατ. δρχ. στο 11% η Τράπεζα Αθηνών. Για ποσά πάνω από 15 εκατ. δρχ. τα κατατιθέμενα χρήματα επενδύονται ανά δεκαπενθήμερο, προκειμένου να αποφέρουν απόδοση που φτάνει μέχρι και 15,5%. Στον ίδιο λογαριασμό "bussiness" παρέχεται δωρεάν ασφαλιστική κάλυψη.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗ ΜΙΣΘΩΣΗ: Σταθερά ανοδική πορεία ακολουθεί η ΕΤΒΑ LEASING, καθώς το 1995 τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 9%, φτάνοντας τα 3,36 δισ. δρχ. έναντι 3 δισ. δρχ. το 1994, ενώ το ύψος των συμβάσεων ανήλθε πέρσι σε 4 δισ. δρχ. με κύκλο εργασιών 8,3 δισ. δρχ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του προέδρου της εταιρίας, Γ. Κασμά, που παρουσιάστηκαν στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων, για το 1996 αναμένεται οι συμβάσεις να φτάσουν τα 6,5 δισ. δρχ.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ: Το έγκριτο διεθνές πιστοποιητικό ποιότητας ISO 9002 απονεμήθηκε στην εταιρία "Μαθιός ΑΕ". Η επιχείρηση ανήκει στον κλάδο των τεχνικών κατασκευαστικών εταιριών με αντικείμενο τη μελέτη, κατασκευή, εγκατάσταση και συντήρηση πυρίμαχων κατασκευών σε εργοστάσια χαλυβουργίας, υαλουργίας, παραγωγής ρεύματος κτλ.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ: Σε φάση υλοποίησης εισέρχεται το βιοτεχνικό πάρκο που προωθεί ο ΕΟΜΜΕΧ στην περιοχή της Θεσπρωτίας, καθώς εντάχτηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βιομηχανίας μετά από έγκριση της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου Ανάπτυξης. Στο θεσπρωτικό πάρκο αναμένεται να εγκατασταθούν 100 περίπου μικρομεσαίες επιχειρήσεις του μεταποιητικού κυρίως τομέα, αλλά και από το χώρο των υπηρεσιών, όπως και αποθήκες μεταφόρτωσης. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 600 εκατ. δρχ.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: Εξειδικευμένα σεμινάρια πληροφορικής και εσωτερικού ελέγχου διοργανώνει το Μάη και τον Ιούνη το εκπαιδευτικό κέντρο της Κτηματικής Τράπεζας, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ