Τετάρτη 8 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Ξεπούλημα με τη "βούλα" του Εφετείου

Η δεύτερη φάση του "εγκλήματος" για την πώληση των "Τσιμέντων Χαλκίδας" ολοκληρώνεται την Πέμπτη στο Εφετείο Αθηνών. Χτες όλοι οι πιστωτές διά των νομικών τους συμβούλων κατέθεσαν τις προτάσεις τους, οι οποίες θα συζητηθούν την Πέμπτη, και εντός 15 ημερών το Εφετείο θα αποφανθεί τι... ψίχουλα θα πάρει ο καθένας από το τίμημα των 36 δισ. δρχ. Ενα δεκαπενθήμερο μετά την κοινοποίηση της απόφασης απ' το Εφετείο, η ιταλική εταιρία θα καταβάλει το τίμημα των 36 δισ. δρχ., θα ακολουθήσει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας που θα επιτρέψει στην "Καλτσεστρούτσι" να γίνει κάτοχος της τρίτης σε μέγεθος ελληνικής τσιμεντοβιομηχανίας της χώρας. Παράλληλα το δικαστήριο θα διαγράψει χρέη της "αμαρτωλής" διοίκησης Κιοσέογλου - Τακόπουλου, ύψους 300 δισ. δρχ., που θα κληθεί να πληρώσει ο Ελληνας φορολογούμενος.

Κατά τη συμφωνία στην οποία έχουν καταλήξει οι πιστωτές η ρύθμιση για το τι θα λάβει ο καθένας απ' το ποσό των 36 δισ. δρχ. που θα καταβάλει η αγοράστρια εταιρία - εάν βέβαια εγκριθεί απ' το Εφετείο - έχει ως εξής:

  • Εθνική Τράπεζα, ο μεγαλύτερος εκ των πιστωτών, για χρέη που πλησιάζουν τα 100 δισ. δρχ., το ποσό των 16,4 δισ. δρχ.
  • Η ΔΕΗ, δεύτερος μεγάλος πιστωτής, για χρέη άνω των 20 δισ. δρχ. θα λάβει 5,9 δισ. δρχ.
  • Η Εμπορική Τράπεζα, τρίτος κατά σειρά πιστωτής, λαμβάνει 4,4 δισ. δρχ. για χρέη που πλησιάζουν τα 15 δισ. δρχ.
  • Ακολουθούν η ΕΤΒΑ, που συμβιβάστηκε στα 2,88 δισ. δρχ., το ελληνικό δημόσιο με 2,5 δισ. δρχ., η γαλλική τράπεζα FRANCAIS με 1,7 δισ. δρχ., Ιονική και Λαϊκή Τράπεζα με 310 εκατ. δρχ., διάφοροι προμηθευτές με 223 εκατ. δρχ., η Τράπεζα Πίστεως με 132 εκατ. δρχ., διάφοροι με 100 εκατ. δρχ., η Τράπεζα Κρήτης με 68 εκατ. δρχ., η ARAB με 68 εκατ. δρχ. και μία ακόμη γαλλική τράπεζα με 18 εκατ. δρχ. Τέλος για το ΙΚΑ, προς το οποίο τα χρέη της εταιρίας ξεπερνούν τα 11 δισ. δρχ. προβλέπεται καταβολή ποσού 1,1 δισ. δρχ., ρύθμιση με την οποία όμως διαφώνησε η διοίκηση του οργανισμού κατά τη χτεσινή διαδικασία στο Εφετείο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ