"Οι ομοιότητες κοσμημάτων μεταξύ των Θησαυρών της Πολιόχνης και της Τροίας" ήταν το θέμα της χτεσινής ομιλίας του καθηγητή, Γιώργου Κορρέ,στο συνέδριο "Η Πολιόχνη και η Πρώιμη Εποχή του Χαλκού στο Βόρειο Αιγαίο".
Υπό τη γενική παραδοχή ότι στην 3η και 2η χιλιετία, στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, αναπτύχθηκε κοινός πολιτισμός, προελληνικός, ο καθηγητής μίλησε για ομοιότητες μεταξύ των κοσμημάτων της Πολιόχνης και του Θησαυρού του Πριάμου και συμπλήρωσε ότι η Πολιόχνη και ο θησαυρός C της Κωνσταντινούπολης αποδεικνύουν τη γνησιότητα του Χρυσού της Τροίας. Αναφέρθηκε, εξάλλου, σε μελέτη του δόκτορα, Ντ. Ιστον, που αναφέρει ότι τα αντικείμενα της Πολιόχνης και της Τροίας είναι ομοιογενή και σύγχρονα (2500 π.Χ.).
Σχετικά με το χρυσό, λέει ότι η ανάλυση των ιχνοστοιχείων ίσως οδηγήσει την επιστήμη σε ορυχεία, τα οποία πιθανόν να ήταν η αιτία των δύο Τρωικών Πολέμων και της Αργοναυτικής Εκστρατείας.
Σε ερώτηση δημοσιογράφων αν θα μπορούσαν να είχαν προστεθεί αντικείμενα στο Θησαυρό, ο Γιώργος Κορρές απάντησε ότι δε θα ήταν δυνατόν, γιατί "τα ευρήματα του Θησαυρού αποτελούν ένα κλειστό σύνολο, προερχόμενο από αδιατάραχτο στρώμα της ίδιας φάσης".