Τρίτη 9 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ Ν. ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ
"Να κρατήσουμε άσβεστο το χαμόγελό του"

Την 44η επέτειο της εκτέλεσης του "ανθρώπου με το γαρίφαλο", τίμησε η ΚΟ Κοκκινιάς του ΚΚΕ

Εκδήλωση, με αφορμή την 44η επέτειο της εκτέλεσης του "ανθρώπου - συμβόλου του ΚΚΕ", Νίκου Μπελογιάννη, διοργάνωσε την Κυριακή, η ΚΟ Κοκκινιάς του ΚΚΕ. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε πλήθος κόσμου, αποδίδοντας φόρο τιμής στη μνήμη του Νίκου Μπελογιάννη. Η εκδήλωση έγινε με σεμνότητα στο Γ Νεκροταφείο Αθηνών, όπου κατατέθηκαν στεφάνια, από το ΚΚΕ, την ΚΝΕ και την ΠΕΑΕΑ.

Αναφερόμενος στην προσωπικότητα του κομμουνιστή αγωνιστή, ο γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής ΚΚΕ Κοκκινιάς, Ν. Παπαγεωργάκης, τόνισε: "Η φυσιογνωμία του Νίκου Μπελογιάννη έμεινε στη μνήμη των τίμιων ανθρώπων σαν σύμβολο αγώνα για την ειρήνη και την εθνική ανεξαρτησία. Οι σύντροφοί του, που συνεργάστηκαν μαζί του, τον περιγράφουν σαν δίκαιο, αυστηρό και απαιτητικό λαϊκό καθοδηγητή". Παράλληλα, αναφέρθηκε στη δράση του Νίκου Μπελογιάννη και στα γεγονότα που οδήγησαν στην εκτέλεσή του, στις 30 Μάρτη του 1952, μαζί με τους συναγωνιστές του, Ηλία Αργυριάδη, Δημήτρη Μπάτση και Νίκο Καλούμενο. Ο Νίκος Μπελογιάννης ήταν τότε 37 χρόνων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην απολογία του Νίκου Μπελογιάννη στο δικαστήριο. Οπως είπε ο Ν. Παπαγεωργάκης, "η απολογία του Μπελογιάννη, είναι η περήφανη στάση του κομμουνιστή ηγέτη, που ακόμη κι από τη θέση του μελλοθάνατου παραμένει αταλάντευτος στα ιδανικά και στις αξίες του".

"Πέρασαν από τότε 44 χρόνια. Τη σημαία του αγώνα για δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη, βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού, για σοσιαλισμό, την κράτησαν ψηλά οι κομμουνιστές", επισήμανε ο Ν. Παπαγεωργάκης. "Στις μέρες μας, που τα ιδανικά και οι αξίες γίνανε διαφημιστικά σποτ στην τηλεόραση, που η ελληνική γλώσσα γίνεται συνθηματολογία, που η ανεξαρτησία της χώρας μας απειλείται από τη "νέα τάξη πραγμάτων", τα οράματα και οι ιδέες, που γι' αυτά έδωσαν τη ζωή τους οι χιλιάδες αγωνιστές, εμπνέουν και διδάσκουν τους συνεχιστές του αγώνα και της θυσίας, του Νίκου Μπελογιάννη".

Καταλήγοντας, σημείωσε: "Με την ενότητα, τη συσπείρωση όλων, την καθοδήγηση του ΚΚΕ και την πάλη μόνο είναι δυνατόν να γυρίσουμε τον τροχό της ιστορίας, προς όφελος του λαού για να διατηρηθεί άσβεστο το χαμόγελο του ανθρώπου με το γαρίφαλο".

Στην εκδήλωση της Κυριακής, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πόλης Πειραιά του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γραμματέα της Βαγγέλη Ξένο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, αντιπροσωπεία του Τομεακού Γραφείου της ΚΝΕ Κοκκινιάς - Κορυδαλλού, της "Δημοκρατικής Ενότητας Νίκαιας", με επικεφαλής την Βέρα Νικολαϊδου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, όλη η διοίκηση του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ Κοκκινιάς, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι μαζικών φορέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ