Τετάρτη 3 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Στο "σφυρί" και ο όμιλος επιχειρήσεων της ΔΕΠ

Την απόφαση της κυβέρνησης να βγάλει στο "σφυρί", μέσω του Χρηματιστηρίου, μετά τον ΟΤΕ και τη Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου (ΔΕΠ) επικύρωσε η Κυβερνητική Επιτροπή στη χτεσινή συνεδρίασή της. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου η απόφαση αφορά στην εισαγωγή στο χρηματιστήριο "του συνόλου των λειτουργιών του ομίλου". "Η ΔΕΠ είναι ένας όμιλος επιχειρήσεων και η μετοχοποίηση αφορά τη ΔΕΠ στο σύνολο των δραστηριοτήτων της", δήλωσε ο Δ. Ρέππας.

Σύμφωνα με την απόφαση, πριν τη μετοχοποίηση θα προηγηθεί αναδιοργάνωση του Ομίλου, με βάση μελέτη, που θα συντάξει ειδικός σύμβουλος για τον οποίο αποφασίστηκε ήδη να ξεκινήσουν οι διαδικασίες επιλογής. Το ποσοστό μετοχοποίησης δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, ωστόσο έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κυμαίνεται γύρω στο 10%. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει επιλεγεί ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για τη μετοχοποίηση.

Η απόφαση της κυβέρνησης για μετοχοποίηση της ΔΕΠ, αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο βήμα για το ξεπούλημα μιας απ' τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις του δημοσίου, στρατηγικής σημασίας για τη χώρα και μάλιστα με ρυθμιστικό ρόλο στην αγορά των πετρελαιοειδών. Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου το 1995, τα προ φόρων κέρδη της επιχείρησης ανήλθαν στα 23,2 δισ. δρχ. και ο κύκλος εργασιών στα 568 δισ. δρχ. Κερδοφόρες ήταν για το 1995 και οι θυγατρικές εταιρίες του ομίλου, που δραστηριοποιούνται στη διύλιση και την εμπορία πετρελαιοειδών, καθώς και στην έρευνα κοιτασμάτων πετρελαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ