Τρίτη 2 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αυλαίες την Κυριακή των Βα'ϊων

Η Κυριακή των Βαϊων σημαίνει λήξη της χειμερινής θεατρικής περιόδου. Κάποια θέατρα, βέβαια, θα συνεχίσουν τις παραστάσεις τους και μετά το Πάσχα και όσο ο καιρός το επιτρέψει. Σήμερα αναφέρουμε μερικές από τις παραστάσεις που τελειώνουν την Κυριακή των Βαϊων και αξίζει να τις δείτε. Στο "Θέατρο Τέχνης - Κάρολος Κουν" της οδού Φρυνίχου μπορείτε να παρακολουθήσετε το έργο του Μπερνάρ Μαρί Κολτές "Αγώνας Νέγρου και Σκύλων",σε σκηνοθεσίαΓιώργου Λαζάνη,μετάφραση Σύλβιας Κιούση,επιμέλεια μετάφρασης Ανδρέα Στάικου,σκηνικά - κοστούμια Κυριάκου Κατζουράκη και επιμέλεια ήχωνΦίλιππου Τσαλαχούρη.Παίζουν: Παντελής Παπαδόπουλος, Περικλής Καρακωνσταντόγλου, Γιάννα Μαλακατέ, Μοχάμετ Γιακούμπ.

Την Κυριακή, τελειώνει και ο θεατρικός χρόνος του έργου "Ο χρόνος και το Δωμάτιο" του Μπότο Στράους,στο "Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας".Υπενθυμίζουμε ότι "Ο Χρόνος και το Δωμάτιο" ανεβάστηκε σε μετάφραση Μίνου Βολανάκη - Βασίλη Πουλαντζά,σκηνοθεσία Μίνου Βολανάκη,σκηνικά Απόστολου Βέττα,κοστούμια Ντόρας Λελούδα,σύνθεση ήχου Ελπίδας Σκούφαλου.Παίζουν: Μπέττυ Αρβανίτη, Σοφοκλής Πέππας, Χρύσα Σπυλιώτη, Γιώργος Γραμματικός, Μπάμπης Σαρηγιαννίδης, Αριστοτέλης Αποσκίτης, Αντώνης Δημητρίου, Σύλβια Βενιζελέα, Αντώνης Μομπαϊτζής.

Στο "Ανοιχτό Θέατρο" θα παίζεται μέχρι την Κυριακή, το "Ξύπνημα της Ανοιξης" του Φρανκ Βέντεκιντ,σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη,μετάφραση Πέτρου Μάρκαρη,σκηνικά - κοστούμια Αγνής Ντούτση.παίζουν: Ε. Χατζηκωνσταντή, Α. Λούπη, Γ. Μαυριτσάκης, Δ. Καραμπέτσης, Μ. Χατζησάββας κ.ά. Μετά το Πάσχα θα ανέβει το "Κουρτέτο" του Χάινερ Μίλερ,σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη,μετάφραση Ελένης Βαροπούλου,σκηνικά Αγνής Ντούτση,μουσική Θόδωρου Αντωνίου.Παίζουν: Δήμητρα Χατούπη και Κώστας Γαλανάκης.

Τελευταία εβδομάδα και για "Τα καλύτερά μας χρόνια" του Λουκιανού Κηλαηδόνη,στο "Περοκέ".Η παράσταση "μετακομίζει" στη Θεσσαλονίκη, στο "Ανατόλια" από την Κυριακή του Πάσχα. Παίζουν: Μίμης Χρυσομάλλης, Νένα Μεντή, Σταμάτης Γαρδέλης, Αννα Βαγενά κ.ά.

Τελειώνουν, την Κυριακή, στην "Αλκυονίδα" οι παραστάσεις του έργου "Ο Εμπορος της Βενετίας" του Σαίξπηρ από το "Μοντέρνο Θέατρο",ενώ την Τετάρτη του Πάσχα θα συνεχιστούν οι παραστάσεις του έργου "Με θέα τη θάλασσα" του Αλμπη με τον Γιώργο Μεσσάλα και τη Βούλα Ζουμπουλάκη καθώς και οι παραστάσεις της παιδικής σκηνής με το έργο "Πρίγκιψ και φτωχός".

Τελευταία εβδομάδα και για το έργο του Ψαθά "Φωνάζει ο κλέφτης",στο "Μπρόντγουαίη" με τους: Μάρθα Καραγιάννη, Γιάννη Μιχαλόπουλο, Λουκία Παπαδάκη κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ