Σάββατο 30 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συζήτηση για τα προβλήματα στην ΕΔΟΘ

Με κεντρικούς άξονες το νέο μισθολόγιο, τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις στο δημόσιο και τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, ξεκίνησε χτες το 2ο Συνέδριο της Ενωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης,που εκπροσωπεί 30.000 δημόσιους υπαλλήλους. Στο συνέδριο, που ολοκληρώνει τις εργασίες του την Κυριακή με την ανάδειξη του νέου γενικού συμβουλίου της οργάνωσης, συμμετέχουν 388 σύνεδροι από 56 πρωτοβάθμια σωματεία, εκλεγμένοι με διαδικασίες στις οποίες πήραν μέρος μόλις 17.500 δημόσιοι υπάλληλοι.

Στην έναρξη του συνεδρίου, μίλησε ο πρόεδρος της ΕΔΟΘ Δημήτρης Κίτσιος,ο οποίος καταφέρθηκε κατά της εισοδηματικής πολιτικής της κυβέρνησης, κατήγγειλε το πρόγραμμα "σύγκλισης" και την επιδοματική πολιτική, αλλά δεν αναφέρθηκε στην ανάγκη όξυνσης της πάλης των εργαζομένων κατά της αντιλαϊκής πολιτικής. Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και η ομιλία του προέδρου της ΑΔΕΔΥ Γ. Κουτσούκου,που ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Μάη 24η απεργία!

Ακολούθησαν χαιρετισμοί εκπροσώπων της κυβέρνησης, κομμάτων, της ΓΣΕΕ, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων μαζικών φορέων, ενώ παραβρέθηκαν και βουλευτές της Θεσσαλονίκης.

Εκ μέρους του ΚΚΕ παραβρέθηκε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του Κόμματος Γιάννης Κατσαρός,ενώ εκ μέρους της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιώργος Τεμεκενίδης,εκφράζοντας την πλήρη συμπαράσταση του ΚΚΕ στους αγώνες των εργαζομένων της χώρας και τονίζοντας την ανάγκη δημιουργίας ενός μαζικού μετώπου πάλης, κατά των επιλογών του μεγάλου κεφαλαίου για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Το συνέδριο συνεχίζεται σήμερα με τις τοποθετήσεις των συνέδρων για το διεκδικητικό πλαίσιο, τον απολογισμό δράσης και τις ψηφοφορίες επί των προτάσεων για το πρόγραμμα δράσης της οργάνωσης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ