Παρασκευή 22 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Από τη δράση των παραρτημάτων

Τη χρονική περίοδο που διανύουμε από την αρχή του χρόνου έως σήμερα, τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ πανελλαδικά, αλλά και όλες οι άλλες αντιστασιακές οργανώσεις, ανέπτυξαν μεγάλη δραστηριότητα που αφορούσε εορτασμούς επετείων, εκδηλώσεις μνήμης, εκδρομές - προσκυνήματα σε τόπους εκτελέσεων,

συνεστιάσεις, γλέντια και εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις εγκρίνοντας τα παρακάτω ψηφίσματα και διαμαρτυρίες:

ΥΜΗΤΤΟΥ.Σε ψήφισμά τους στην προσυνεδριακή συνέλευση ενέκριναν μεταξύ των άλλων: Να συμβάλλουν αγωνιστικά με κινητοποιήσεις για την αποκατάσταση της Ειρήνης στα Βαλκάνια, τη δίκαιη λύση του Κυπριακού, συμπαράσταση στον κουβανικό λαό που αντιμετωπίζει νέα επέμβαση των ΗΠΑ.

Παράλληλα να υποστηρίξουν την πάλη των εργαζομένων, να μετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων για την αύξηση των συντάξεών τους, να συμβάλλουν στον αγώνα κατά της υποκουλτούρας, των ναρκωτικών και της διαφθοράς, να αγωνισθούν για τον δεοντολογικό έλεγχο των ΜΜΕ για να σταματήσει το όργιο της παραπληροφόρησης κ. τ. λ.

ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ.Στις 11 - 2 - 96 στη ΓΣ, ομόφωνα ενέκριναν ψήφισμα προς τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη με τα γνωστά αιτήματα των αντιστασιακών, τονίζοντας πως τα περιθώρια έχουν στενέψει για υποσχέσεις ως προς την πλήρη αποκατάσταση των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.

ΠΑΤΗΣΙΩΝ - ΡΙΖΟΥΠΟΛΗΣ.Σε ψήφισμα της ΓΣ εκτός των άλλων ζητά από την κυβέρνηση να σταματήσει την πολιτική που έφερε την πλειοψηφία του ελληνικού λαού στα πρόθυρα της φτώχειας και υπέρ των μέτρων των προνομιούχων τάξεων.

ΦΛΩΡΙΝΑΣ.Το παρ/μα της ΠΕΑΕΑ και ΠΕΕΠΠ,από τον πρωθυπουργό εκτός από τη διευθέτηση των γνωστών αιτημάτων των αντιστασιακών ζητά: Να επιτραπεί ο ελεύθερος επαναπατρισμός των πολιτικών προσφύγων όλων όσοιεμποδίζονται από τη γνωστή αιτία περί "ελληνικού γένους" και η επίσκεψή τους στην πατρίδα και τους συγγενείς.

Συμπαραστέκονται στους αγώνες των αγροτών, κτηνοτρόφων και συνταξιούχων που είναι και η γενιά της Εθνικής Αντίστασης.

Καταδικάζουν την επεκτατική σοβινιστική τακτική των Τούρκων και των προστατών τους Αμερικανών και του ΝΑΤΟ που οδήγησαν στην κρίση του Αιγαίου, στην αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στη Βοσνία κλπ.

Για τα 53 χρόνια της ΕΠΟΝ

ΒΟΛΟΥ.Συνεστίαση πραγματοποίησε στις 23 - 2 - 96, με τη συμμετοχή της "Αντάρτικης Χορωδίας του 54ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ".

ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΑΣΗΘΙΟΥ.Εκδήλωση που οργάνωσε και συγχρόνως εγκαίνια των καινούριων γραφείων του.

ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.Συνεστίαση για τους αγωνιστές και τους φίλους του, για να ξαναθυμηθούν τους δύσκολους μα ωραίους και ηρωικούς καιρούς.

Εκδηλώσεις μνήμης

ΑΙΓΙΟ.Δήμος, ΠΕΑΕΑ, Εργατικό Κέντρο και Οικοδόμοι στις 25 - 2 - 96, τίμησαν τους 5 αγωνιστές που τους κρέμασαν οι Γερμανοί στην πλατεία Αγίας Λαύρας και τους 17 εκτελεσμένους στην Πάτρα με επικεφαλής τον παπα - Θόδωρο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ