Πέμπτη 14 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ
Υπέρ της συμφωνίας της ντροπής

Απαράδεκτη χαρακτηρίζουν την απόφαση της πλειοψηφίας οι σύμβουλοι της ΕΣΑΚ

Την επαίσχυντη συμφωνία για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που, με ψήφους της ΠΑΣΚΕ, ενέκρινε η πλειοψηφία της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, επικρότησε η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, στην προχτεσινή του συνεδρίαση. Την απαράδεκτη απόφαση της πλειοψηφίας του ΕΚΠ καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι έξι σύμβουλοι της ΕΣΑΚ στο ΕΚΠ και αναφέρουν ότι η απόφαση πάρθηκε με οχτώ ψήφους υπέρ (ΠΑΣΚΕ), επτά κατά και ένα λευκό, απουσίαζαν δυο σύμβουλοι του "ΣΥΝ" και ένας της ΔΑΚΕ.

Στην ανακοίνωσή τους οι έξι σύμβουλοι της ΕΣΑΚ τονίζουν ότι η απόφαση αυτή έρχεται να αναιρέσει προηγούμενες αποφάσεις του ΕΚΠ, που καλούσαν τους εργαζόμενους με αγωνιστικές κινητοποιήσεις να διεκδικήσουν ουσιαστικές αυξήσεις, που να καλύπτουν τον πληθωρισμό, απώλειες εισοδήματος των τελευταίων ετών και την αναδιανομή του ΑΕΠ.

"Η λογική του κυβερνητικού συνδικαλισμού - υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση- και της εξυπηρέτησης των συμφερόντων της εργοδοσίας και της ΕΕ, που εκφράζουν αυτές οι παρατάξεις και οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές, απορρίπτονται από όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση. Εμείς μαζί με τα πρωτοβάθμια σωματεία θα συνεχίσουμε αταλάντευτα την πάλη μας για την υπογραφή κλαδικών και διμερών συλλογικών συμβάσεων που να διασφαλίζουν πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις των εργαζομένων, να αντιμετωπίζουν το οξύτατο πρόβλημα της ανεργίας και να προωθούν τη διεκδίκηση των θεσμικών αιτημάτων τους".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ