Τετάρτη 13 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Βομβιστική επίθεση από τον ΙΡΑ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-

Ο Ιρλανδικός Δημοκρατικός Στρατός (ΙΡΑ) ανέλαβε χτες την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση, που πραγματοποιήθηκε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο στο Δυτικό Λονδίνο, χωρίς να προκαλέσει θύματα, μετέδωσε το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Σε μια σύντομη ανακοίνωσή του προς την υπηρεσία του BBC στη Βόρεια Ιρλανδία, ο ΙΡΑ υποστήριξε ότι "ο μηχανισμός που εξερράγη το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν δικός μας".

Ο ΙΡΑ συνήθως προειδοποιεί τηλεφωνικά για τις επιθέσεις του, όμως η βομβιστική επίθεση του Σαββάτου έγινε χωρίς να προηγηθεί καμιά ειδοποίηση. Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος του Σιν Φέιν, της πολιτικής πτέρυγας του ΙΡΑ, Τζέρι Ανταμς, αναχώρησε για τις Ηνωμένες Πολιτείες για να γιορτάσει την ημέρα του Αγίου Πατρικίου.

"Το Σιν Φέιν πιστεύει ότι η διένεξη αυτή πρέπει να λυθεί μέσω διαπραγματεύσεων", δήλωσε ο Ανταμς λίγο πριν αναχωρήσει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ