Η εταιρία "Αττικό Μετρό" μπορεί να συνεχίσει τις εργασίες της στο βόρειο τμήμα της βόρειας πρόσβασης και στο δυτικό τμήμα της ανατολικής πρόσβασης του σταθμού "Ολυμπιείον" (κοντά στους στύλους του Ολυμπίου Διός). Αυτό αποφάσισε σε προχτεσινή συνεδρίασή του το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, ύστερα από σχετική εισήγηση της Α Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων,αφού στα παραπάνω τμήματα το ανασκαφικό έργο της Εφορείας έχει ολοκληρωθεί και έχει αποκαλύψει κινητά και ακίνητα ευρήματα από τους μεσοελλαδικούς χρόνους ως και την Τουρκοκρατία.
Παρ' όλα αυτά, εξαιρετικά σημαντική θεωρείται η βορειοανατολική γωνία κτιρίου των κλασικών χρόνων,που είναι ακόμη άγνωστη η χρήση του. Η Εφορεία ζήτησε να εξαιρεθεί αυτή η γωνία από τις εργασίες της "Μετρό", προκειμένου να συνεχιστούν οι έρευνες προς ανατολάς.
Στο μεταξύ, η Εφορεία δεσμεύτηκε ότι θα συνεχιστεί η περισυλλογή, φύλαξη, συντήρηση, ταξινόμηση και χαρτογράφηση των ευρημάτων, με δαπάνες της "Αττικό Μετρό".Επίσης, η εταιρία υποχρεούται να δημοσιεύσει τα ευρήματα, ενώ η Εφορεία να παρακολουθήσει τη διάλυση του τείχους.
Τέλος, αναμένεται να γίνει σύσκεψη της εταιρίας με το ΥΠΠΟ, προκειμένου να αποφασιστεί σε ποιους σταθμούς του μετρό θα οργανωθούν οι εκθέσεις των ευρημάτων.
Τη διάνοιξη δρόμου, μέσα από τα ερείπια ρωμαϊκού υδραγωγείου, στη θέση Ροκανή Κρατήγου Λέσβου, προς διευκόλυνση ιδιοκτήτη μονάδας παραγωγής μανιταριών, αποφάσισε προχτές το ΚΑΣ. Ως δικηγόρος υποστήριξης του αιτήματος του ιδιοκτήτη εμφανίστηκε ο πρώην γενικός γραμματέας του ΥΠΠΟ - και από χτες "βέβαιος νέος διευθυντής" της ΕΤ-1 - Κώστας Αλαβάνος.
Η έγκριση δόθηκε αφού πρώτα ψιθυρίστηκε ότι πρέπει να τροποποιηθεί απόφαση. Ποια, αλήθεια; Μήπως η αρνητική απόφαση της αρμόδιας Εφορείας; Απλή ερώτηση...