Πανελλαδική κινητοποίηση στις 14 του Μάρτη, με αποχή από τα μαθήματα, καταλήψεις δρόμων και πορείες, αποφάσισαν οι νυχτερινοί μαθητές της χώρας, διεκδικώντας από την κυβέρνηση την επίλυση των σοβαρών και χρόνιων προβλημάτων τους. Στην Αθήνα, θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος στις 8.30 μμ και πορεία στο υπουργείο Παιδείας, ενώ συγκεντρώσεις και πορείες στις κατά τόπους νομαρχίες θα γίνουν σε άλλες πόλεις.
Αυτό αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των μαθητών νυχτερινών σχολείων στην πανελλαδική συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Εργατικό Κέντρο της Αθήνας. Οι πρόεδροι και τα μέλη των 15μελών των νυχτερινών σχολείων, που συμμετείχαν, ανέλαβαν την υποχρέωση να ενημερώσουν και να προπαγανδίσουν την πανελλαδική κινητοποίηση σε όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία της Αθήνας και της επαρχίας, για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μαζικότητά της. Στη συνάντηση συμμετείχαν αντιπρόσωποι περισσότερων από 10 σχολείων και σχολικών συγκροτημάτων της Αθήνας και του Πειραιά και από πέντε νυχτερινά σχολεία της επαρχίας, το νυχτερινό Γενικό Λύκειο Κοζάνης, απ' το 6ο Τεχνικό Λύκειο Θεσσαλονίκης, απ' το 5ο Τεχνικό Λύκειο Θεσσαλονίκης, απ' το 4ο Τεχνικό Λύκειο Βόλου και απ' το Γενικό Λύκειο Βόλου.
Οι εκπρόσωποι από τα σχολεία της Αθήνας τόνισαν ότι η επιτυχία της κινητοποίησης θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο το Συντονιστικό των νυχτερινών σχολείων της ΑΘήνας θα βοηθήσει στην προπαγάνδιση της κινητοποίησης, αλλά και με την εμπειρία του από τη μέχρι τώρα πορεία του. Ο Γ. Ταμπακολόγος,πρόεδρος του 4ου νυχτερινού ΤΕΛ Βόλου, είπε ότι υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθούν συντονιστικές επιτροπές νυχτερινών σχολείων και στην επαρχία, ώστε να συντονίζεται πιο εύκολα ο αγώνας. Η Ν. Πλιάτσου, από την Κοζάνη, τόνισε την ανάγκη για την επαφή των νυχτερινών μαθητών όλης της χώρας, που σε συνεργασία και με τα συνδικάτα θα μπορέσουν να πιέσουν για επίλυση των προβλημάτων της νυχτερινής εκπαίδευσης. "Στην Κοζάνη, από καιρό έχουμε καταλάβει την ανάγκη ενός πανελλαδικού συντονισμού του αγώνα. Οσο για την κινητοποίηση στις 14 του μήνα, η δική μας συμμετοχή είναι σίγουρη", είπε.
Οι νυχτερινοί μαθητές διεκδικούν την αύξηση του χρόνου αναβολής στράτευσης στα 5 χρόνια, άδεια με αποδοχές στις εξετάσεις, 6ωρο με αποδοχές 8ωρου, ίδρυση νέων νυχτερινών σχολείων στις εργατοσυνοικίες της Αθήνας και στα επαρχιακά αστικά κέντρα, κατάργηση της τέταρτης χρονιάς στα νυχτερινά λύκεια, επιμόρφωση των εκπαιδευτικών με βάση τις ιδιαιτερότητες των νυχτερινών μαθητών, βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής και αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού. Ζητούν, επίσης, να ξεκινήσει το υπουργείο Παιδείας καμπάνια ενημέρωσης για την προσέλκυση εργαζομένων στα νυχτερινά σχολεία.