Κυριακή 3 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
Ο λαός ξέρει

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΣΤΑΜΑΤΗΣ,από την Κηφισιά, γράφει: Ψάχνουν, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και δεν μπορούν να ξεκαθαρίσουν, αν ο χειρισμός στα Ιμια ήταν εθνική ταπείνωση ή όχι. Συμβουλεύουν το λαό για ομοψυχία και ψυχραιμία και να νιώθουν περήφανοι. Επί δεκαετίες, όσοι κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο φαίνεται πως δεν κατάλαβαν την περηφάνια του ελληνικού λαού και την προσφορά του σε θυσίες, όταν η πατρίδα είχε την ανάγκη. Πάντα ο απλός λαός έδειξε τον πατριωτισμό του. Αλβανικό Επος, Εθνική Αντίσταση. Τον πόθο του για ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία, πρόοδο, τον έδειξε με τους αγώνες του ενάντια στους ξένους και ντόπιους εκμεταλλευτές του. Αυτοί έβαζαν εμπόδια στο δρόμο του, με δικτατορίες, εμφυλίους πολέμους, εξοντωτικούς διωγμούς, θανατοδικεία και τόσα άλλα αντιλαϊκά μέτρα. Ολα αυτά τα κακά, μας έλεγαν, τα έκανε η επάρατος Δεξιά. Αλλα κι εσείς οι "σοσιαλιστές" του ΠΑΣΟΚ συνεχίζετε με περισσότερο ζήλο την καταστρεπτική πορεία. Βάλατε στην παρέα των Ευρωπαίων "συμμάχων" μας - και τους Τούρκους μακελάρηδες - με την Τελωνειακή Ενωση. Στείλατε στρατό στη Βοσνία (στη βάση του "Ιδού ο στρατός σας"). Ξεχαρβαλώσατε την οικονομία, την υγεία, την παιδεία. Ανεβάσατε το εξωτερικό χρέος σε δυσθεώρητα ύψη και οδηγήσατε σε απόγνωση αγρότες, εργάτες, συνταξιούχους, υπαλλήλους, μικρομεσαίους επιχειρηματίες, όλο τον εργαζόμενο λαό. Εξυπηρετήσατε με αξιοζήλευτη προθυμία τους πλουτοκράτες.

Σταματήστε εδώ το κακό, όλοι εσείς οι υμνητές του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ΗΠΑ! Φτάνει πια η δουλοπρέπεια. Φέρτε πίσω τα παιδιά μας από τη Βοσνία. Διώξτε τα ορμητήρια του θανάτου (βάσεις κλπ.). Ξεσκεπάστε τα σκοτεινά σχέδια "φίλων" και "συμμάχων", που υπονομεύουν την ακεραιότητα της χώρας μας. Χαράξτε ανεξάρτητη πολιτική. Αυτό επιβάλλει το συμφέρον της πατρίδας μας.

Οσο για τον λαό μας, ήταν και είναι υπερήφανος. Και σίγουρα θα βρει τον τρόπο να τιμωρήσει όσους του έφεραν δεινά και να τιμήσει αυτούς που αγωνίζονται στο πλευρό του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ