Σάββατο 2 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Οχι στο Συμπόσιο - λοταρία

Σύσκεψη με θέμα το "Μαθητικό Συμπόσιο" πραγματοποίησαν προχτές οι μαθητές των δύο αυτών περιοχών, καταγγέλλοντας ότι αποτελεί "στάχτη στα μάτια" και προσπάθεια χειραγώγησης

"Με το "Μαθητικό Συμπόσιο" προσπαθούν να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια, να μας αποπροσανατολίσουν από τα ουσιαστικά και υπαρκτά προβλήματα. Εμείς όμως θα σπάσουμε το τείχος της σιωπής και θα αγωνιστούμε για την επίλυση των προβλημάτων της παιδείας".

Με τα λόγια αυτά οι μαθητές των σχολείων της Νίκαιας και του Κορυδαλλού εξέφρασαν την αντίθεσή τους για το "Μαθητικό Συμπόσιο" - που μεθοδεύει να στήσει το υπουργείο Παιδείας με τη σύμφωνη γνώμη της ΟΛΜΕ - δηλώνοντας ότι η μόνη λύση για την επίλυση των προβλημάτων της παιδείας είναι η συντονισμένη δράση και όχι οι προσπάθειες χειραγώγησης του μαθητικού κινήματος με το πρόσχημα του διαλόγου. Η προχτεσινή σύσκεψη, που πραγματοποίησαν οι μαθητές της Νίκαιας και του Κορυδαλλού, είναι μια από τις πρώτες αντιδράσεις των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας απέναντι στο λεγόμενο "Μαθητικό Συμπόσιο", που σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας και αφορά - κατά την επίσημη εκδοχή - μια προσπάθεια να συζητήσουν οι μαθητές σε πανελλαδικό επίπεδο τα προβλήματα της εκπαίδευσης. Μόνο που οι μαθητές που θα συμμετέχουν θα κληρώνονται και δε θα εκλέγονται και ειδικά αυτό έχει αρχίσει να ξεσηκώνει αντιδράσεις τόσο στους μαθητές όσο και σε εκπαιδευτικούς.

Σε μια πρώτη προσπάθεια συντονισμού του αγώνα τους, οι μαθητές των σχολείων της Νίκαιας και του Κορυδαλλού διοργάνωσαν προχτές το βράδυ σύσκεψη στον κινηματογράφο "Εσπέρια" στη Νίκαια, για να συζητήσουν τους τρόπους δράσης τους. Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά Π. Γιαννακόπουλος,ο Σ. Σάββας,μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά και της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων Νίκαιας.

"Εμείς δεν αναλωνόμαστε σε "δήθεν" συζητήσεις του υπουργείου Παιδείας, κινήσεις εντυπωσιασμού χωρίς νόημα. Τα προβλήματα που μέχρι σήμερα ως μαθητικό κίνημα διεκδικούσαμε ούτε λύθηκαν, όμως ούτε μας πείθει τίποτα πως θα λυθούν με "συμπόσια" - λοταρίες. Τα προβλήματά μας θα λυθούν μέσα από τη διεκδίκηση και τον ενωμένο αγώνα", τόνιζαν προχτές εκπρόσωποι των μαθητών. "Τα θέματα της παιδείας δεν πρέπει να συζητούνται ξανά και ξανά. Πρέπει να αντιμετωπιστούν δυναμικά, με κοινούς αγώνες, αφού όπως φαίνεται όλα οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας",τόνισε ο Π. Γιαννακόπουλος, σημειώνοντας ότι η συντονισμένη δράση και από το μαθητικό κίνημα θα δώσει λύση στα προβλήματα της εκπαίδευσης.

Κλείνοντας τη χτεσινή σύσκεψή τους, οι μαθητές της Νίκαιας και του Κορυδαλλού δήλωσαν αποφασισμένοι ότι δεν πρόκειται να παρακαλέσουν κανέναν για την επίλυση των προβλημάτων που συναντούν καθημερινά στο σχολείο, αλλά θα αγωνιστούν ενωμένοι, διεκδικώντας μια καλύτερη δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ