Τετάρτη 28 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απλήρωτοι επί ένα χρόνο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.-

Σχεδόν απλήρωτοι εδώ και ένα χρόνο είναι οι 20 εργαζόμενοι της βιοτεχνίας μετάλλου (οικιακά σκεύη) ΚΑΛΕΣΗΣ ΑΒΕΕ της Θεσσαλονίκης, που από την περασμένη εβδομάδα αποφάσισαν να προχωρήσουν σε διαρκή επίσχεση εργασίας διεκδικώντας μισθούς και επιδόματα που ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια.

Οι εργαζόμενοι το τελευταίο εξάμηνο βρίσκονται σε διαρκή κινητοποίηση και παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις και δεσμεύσεις του εργοδότη Ελ. Καλέση πως η επιχείρηση θα έμπαινε σε τροχιά ανάπτυξης και θα κατόρθωνε να καλύψει τις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές, η βιοτεχνία κινδυνεύει σήμερα να κλείσει.

Η βιοτεχνία λόγω κακοδιαχείρισης και αδιαφορίας των εργοδοτών έχει συσσωρεύσει χρέη πάνω από 300 εκατομμύρια και, όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, ενώ υπάρχουν παραγγελίες και ζήτηση των προϊόντων στην αγορά, από την έλλειψη πρώτων υλών η επιχείρηση τον τελευταίο χρόνο υπολειτουργεί. "Εχουμε φτάσει στο έσχατο όριο υπομονής και αγανάκτησης, τόνισε χτες στο "Ρ" ένας από τους εργαζόμενους, ο Θέμις Γαβριηλίδης.Δεν έχουμε βρει άλλο τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος, παρά τον διεκδικητικό αγώνα. Εχουμε σταθεί με κατανόηση στο πρόβλημα αλλά όπως αποδείχτηκε μας κοροϊδεύουν".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ