Με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου θα συναντηθεί στις 27 του Φλεβάρη η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΣΕΑ ΜΜΕ) της Αθήνας, στα πλαίσια των επαφών που έχει ζητήσει να έχει με τους αρμόδιους υπουργούς για τα καυτά προβλήματα που απασχολούν τον επαγγελματοβιοτεχνικό κόσμο.
Επίσης, με χτεσινή ανακοίνωσή της η ΣΕΑ αναφέρεται στην παναθηναϊκή συγκέντρωση των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων της Αθήνας, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 του Μάρτη στο θέατρο ΔΙΑΝΑ στις 6.00 το απόγευμα και υπογραμμίζει τα ζητήματα επιβίωσης των ΕΒΕ, που είναι:
- Η κατακόρυφη πτώση του τζίρου.
- Τα "αντικειμενικά κριτήρια", ο συντελεστής 35% με τον οποίο φορολογούνται οι ΟΕ, ΕΕ και οι συνεταιρισμοί και το βιβλίο απογραφής.
- Ο άνισος ανταγωνισμός με τα πολυκαταστήματα.
- Το ωράριο.
- Η επαγγελματική στέγη.
- Το ασφαλιστικό.
- Η μη συμμετοχή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις κρατικές προμήθειες. Στο μεταξύ, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας (ΒΕΑ) με χτεσινή ανακοίνωσή του, με αφορμή τις δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Ανωμερίτη περί κατάργησης των κριτηρίων φορολόγησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέχρι το τέλος του 1997, υπογραμμίζει ότι ουσιαστικά πρόκειται για σαφέστατη αποδοχή από την κυβέρνηση των αδικιών που συντελούνται στη φορολόγηση των ΜΜΕ. Επίσης, συμπληρώνει πως "γίνεται παραδεκτό από την κυβέρνηση ότι η επιβολή των κριτηρίων ήρθε να καλύψει τις αδυναμίες και τα κενά του φορολογικού ελέγχου και όχι να φορολογήσει τον κάθε Ελληνα πολίτη βάσει των πραγματικών του εισοδημάτων". Παράλληλα, τονίζει την ανάγκη για κατάργηση όλων των αδικιών που συντελούνται με τη φορολόγηση των ΜΜΕ, όπως το 35%, για διασφάλιση του κύρους βιβλίων και στοιχείων ως μοναδικών μέσων φορολόγησης των ΜΜΕ, για χτύπημα της φοροδιαφυγής εκεί όπου πραγματικά συντελείται και να σταματήσει η κυβέρνηση να μεταθέτει τις δικές της ελεγκτικές αδυναμίες και την απροθυμία της για ουσιαστικό φορολογικό έλεγχο στις πλάτες των ΕΒΕ.
Τέλος, το ΔΣ του ΒΕΑ αποφάσισε σε πρόσφατη συνεδρίασή του τη συμμετοχή του σε εταιρίες αμοιβαίων κεφαλαίων και εξουσιοδότησε τη διοικητική επιτροπή να διερευνήσει όλες τις προϋποθέσεις και τους όρους ίδρυσης και λειτουργίας μιας τέτοιας εταιρίας σε συνεργασία με άλλα επιμελητήρια.