Σε αμφίβολης εγκυρότητας στοιχεία για το ύψος απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων, αλλά και στη δικαιολόγηση των μέχρι σήμερα μέτρων παράδοσης του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης στην κοινοτική γραφειοκρατία και ευρωπαϊκό πολυεθνικό κεφάλαιο προέβη με χτεσινές του δηλώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας.Οι δηλώσεις έγιναν με αφορμή τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, η οποία ασχολήθηκε με την εκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Για το ίδιο θέμα, την πορεία εκτέλεσης των Δημόσιων αλλά και Ιδιωτικών Επενδύσεων, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γ. Παπαντωνίου,θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου αύριο Πέμπτη.
Ερωτηματικά δημιούργησαν οι θέσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι οι συνολικές δαπάνες κατά τη διετία 1994 - 1995 ήταν μειωμένες μόνο κατά 25% σε σχέση με τους στόχους του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης για τα δύο αυτά έτη. Οι θέσεις αυτές έρχονται να απορρίψουν αντίστοιχους πίνακες του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας - έχουν ήδη δημοσιευτεί στον Τύπο - σύμφωνα με τους οποίους οι συνολικές δαπάνες κατά τη διετία 1994 - 95, τόσο για το εθνικό σκέλος (μεγάλα έργα) όσο και για την περιφέρεια (περιφερειακά προγράμματα) μόλις ξεπέρασε το 50% του αρχικού στόχου.
Ο ίδιος στη συνέχεια προέβη σε ένα δημόσιο απολογισμό των μέτρων που έχει λάβει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση, στο όνομα της αντιμετώπισης των "αδυναμιών" απορρόφησης πόρων, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Πρόκειται για μέτρα με τα οποία επιχειρήθηκε το ξεκαθάρισμα του εδάφους προς όφελος των μεγάλων κατασκευαστικών εταιριών (δημιουργία εταιριών Η τάξης), ενώ με πρόσφατο νομοσχέδιο ανατέθηκε ο έλεγχος του ΚΠΣ και η αρμοδιότητα έγκρισης των ιδιωτικών επενδύσεων από ιδιωτικές εταιρίες. Η είσοδος των ιδιωτικών εταιριών στους δύο αυτούς κρίσιμους τομείς έγινε μέσω της δημιουργίας των περιβόητων πλέον ΜΟΔ και του ΕΛΚΕ, στη δημιουργία των οποίων αντιτάχθηκε το σύνολο των υπαλλήλων του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας.