Τρίτη 20 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Η ΟΕΒΑ αντίθετη με την πρόταση του Ελληνα επιτρόπου...

...σχετικά με τα κριτήρια που προσδιορίζεται μια επιχείρηση σαν μικρομεσαία

Την έντονη αντίδραση και διαμαρτυρία της στην πρόταση - εισήγηση του Ελληνα επιτρόπου Χρ. Παπουτσή προς την Ευρωπαϊκή Ενωση σχετικά με το ποια επιχείρηση θεωρείται μικρομεσαία εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αθήνας (ΟΕΒΑ). Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι η εισήγηση του Ελληνα επιτρόπου αγνοεί το ρόλο των μικρομεσαίων επαγγελματοβιοτεχνικών και εμπορικών επιχειρήσεων στην ελληνική οικονομία και βασίζεται σε πρότυπα άλλων χωρών. Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόταση του Χρ. Παπουτσή μια επιχείρηση θεωρείται:

  • μεσαίου μεγέθους εάν έχει περισσότερους από 50 και λιγότερους από 250 υπαλλήλους και ετήσιο κύκλο εργασιών που δεν υπερβαίνει τα 40 εκατ. ECU ήτοι 12,5 δισ. δρχ. ή ετήσιο ισοζύγιο όχι υψηλότερο από 27 εκατ. ECU ήτοι 8,5 δισ. δρχ.
  • μικρού μεγέθους εάν έχει περισσότερους από 10 και λιγότερους από 50 υπαλλήλους και ετήσιο κύκλο εργασιών όχι υψηλότερο από 70 εκατ. ECU ήτοι 20 δισ. δρχ. ή ετήσιο ισοζύγιο που δεν υπερβαίνει τα 5 εκατ. ECU ήτοι 1,5 δισ. δρχ.
  • πολύ μικρή θα θεωρείται μια επιχείρηση που έχει λιγότερους από 10 υπαλλήλους.

Η ΟΕΒΑ εκτιμά ότι αυτός ο χαρακτηρισμός των ΜΜΕ εξυπηρετεί τις μεγάλες εμποροβιομηχανικές επιχειρήσεις και φυσικά εύκολα παρακάμπτεται το κριτήριο να μην ελέγχονται οι ΜΜΕ από μεγάλες εταιρίες.

Η Ομοσπονδία καλεί την κυβέρνηση ενόψει και της διακυβερνητικής διάσκεψης για την αναθεώρηση της συνθήκης του Μάαστριχτ να δώσει το δημοκρατικό δικαίωμα και στον ελληνικό λαό να εκφράσει την άποψή του για το Μάαστριχτ με δημοψήφισμα. Επίσης, καλεί τους χιλιάδες επαγγελματίες βιοτέχνες και εμπόρους να πολεμήσουν την πολιτιστική της ΕΕ στο χώρο των ΕΒΕ και να απομονώσουν τους συνδικαλιστές που υπονομεύουν των αγώνα τους στην περίοδο που κλείνουν χιλιάδες καταστήματα και να πάρουν μέρος μαζικά στη μεγάλη συγκέντρωση της Αθήνας στις 11 Μάρτη στο θέατρο ΔΙΑΝΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ