Τρίτη 20 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ
Να καταδικαστούν συνολικά

Στις 11 του Μάη η διεθνής διαδήλωση - με τη συμμετοχή χιλιάδων διαδηλωτών από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης - στο Παρίσι

Το θέμα της διοργάνωσης και της προετοιμασίας της διεθνούς πρωτοβουλίας ενάντια στις Συμφωνίες του Μάαστριχτ και για την απασχόληση, που θα γίνει στις 11 Μάη στο Παρίσι, απασχόλησε την προπαρασκευαστική συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων που απαρτίζουν την Ομόσπονδη Ομάδα για μια Ευρωπαϊκή Αριστερά - Βόρειοι Πράσινοι που έγινε στο Στρασβούργο. Εκ μέρους του ΚΚΕ, στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Μπ. Αγγουράκης μέλος της ΚΕ και ο Κ. Κυριαζής στέλεχος της ομάδας του ΚΚΕ, στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στις εργασίες της συνάντησης οριστικοποιήθηκε η 11 Μάη ως ημέρα μαζικής διαδήλωσης χιλιάδων συμμετεχόντων από όλες τις χώρες της ΕΕ στο Παρίσι, ενώ έγιναν παραπέρα επεξεργασίες για τους πολιτικούς στόχους της πρωτοβουλίας. Συμφωνήθηκε η ανάπτυξη πρωτοβουλιών σε κάθε χώρα για την κινητοποίηση και τη στήριξή της από συνδικαλιστικές και άλλες οργανώσεις των εργαζόμενων των νέων και των γυναικών, όπως και η ταυτόχρονη δημοσιοποίηση σε όλες τις πρωτεύουσες των χωρών μελών της ΕΕ ενός κοινού καλέσματος της συγκέντρωσης στο Παρίσι.

Το ΚΚΕ

Στην παρέμβασή της, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, επισήμανε την ανάγκη συνολικής καταδίκης των συμφωνιών του Μάαστριχτ και της πολιτικής των πολυεθνικών, των ρυθμίσεων της Λευκής Βίβλου, καθώς και την ανάγκη να συνδυαστεί το αίτημα για μείωση των όρων απασχόλησης με μέτρα για τη βιομηχανική και αγροτική ανάπτυξη με την υπεράσπιση του δημόσιου τομέα και του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, την αύξηση των αποδοχών και των συντάξεων όπως και τη βελτίωση του συστήματος προστασίας των ανέργων.

Παράλληλα οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ, επισήμαναν τις ευθύνες των νεοσυντηρητικών και των σοσιαλδημοκρατών στην προώθηση της νεοσυντηρητικής πολιτικής στις αποφάσεις του Μάαστριχτ και την εφαρμογή τους. Επίσης υπογράμμισαν την ανάγκη προσέγγισης όλων των ριζοσπαστικών και ιδιαίτερα των κομμουνιστικών δυνάμεων από χώρες μέλη της ΕΕ που δεν είναι μέλη της ομάδας και από τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες. Πρότειναν, τέλος, την ανάπτυξη μιας συντονισμένης βδομάδας δράσης σε όλες τις χώρες - μέλη της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ