Πέμπτη 8 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τρόμος και ερωτική τρέλα

Μια αυστραλέζικη ταινία του Φίλιπ Νόις με τίτλο "Κρουαζιέρα στην άκρη του τρόμου" που προβάλλει το STAR στις 23.00 παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Μια ταινία - θρίλερ, γεμάτη ένταση, τρόμο, αγωνία και δράση, μια ιστορία που δείχνει καθαρά τι είναι έτοιμος σε κάθε στιγμή ο άνθρωπος να κάνει για να επιβιώσει. Μια παράξενη, ερωτική και εξωτική ταινία, γεμάτη μυστήριο και υποψίες. Η Ρέι και ο Τομ φεύγουν με το ιστιοπλοϊκό τους για ένα μικρό ταξίδι, προσπαθώντας να ξεχάσουν για λίγο ένα μεγάλο πένθος τους. Ομως στη μέση του ωκεανού συναντούν ένα σκάφος με ένα μόνο επιβάτη, που τους λέει ότι όλοι άλλοι έχουν πεθάνει. Ο Τζον πάει να δει μόνος του τι συμβαίνει, αφήνει τη γυναίκα του μόνη της και αμέσως έπειτα αρχίζει ο τρόμος.

Από το SEVEN-X στις 22.00 "Τρυφερή είναι η νύχτα",σκηνοθετημένη από τον Χένρι Κινγκ. Η ταινία είναι βασισμένη σε νουβέλα του Σκοτ Φιτζέραλντ. Ενας ψυχίατρος παντρεύεται μια πλούσια πελάτισσά του. Η σχέση τους όμως, σύντομα θα πάρει άσχημη τροπή. Ο ψυχίατρος θα βρεθεί διχασμένος, ανάμεσα στη γυναίκα του, το επάγγελμά του και τους φίλους του. Θα γίνει αλκοολικός και αυτός θα είναι ένας ακόμη λόγος που η οικογένεια της γυναίκας του, θα προσπαθήσει να την απομακρύνει από αυτόν. Πρωταγωνιστούν οι Τζένιφερ Τζόουνς, Τζέισον Ρόμπαρντς, Τζόαν Φοντέιν και Πολ Λούκας.

Από την ΕΤ-2 στην "ταινιοθήκη της Πέμπτης" στις 23.30 "Ερωτική τρέλα" του Αντρέι Ζουλάφσκι. Ενας Ούγγρος αριστοκράτης που ταξιδεύει στη Γαλλία, συνδέεται φιλικά με ένα Γάλλο αλήτη που θέλει να εκδικηθεί όλους εκείνους που κατέστρεψαν τον πατέρα του. Πρόκειται για μια διασκευή του "Ηλίθιου" του Φ. Ντοστογιέφκσι, γυρισμένη μ' ένα υπερβολικό δραματουργικό ύφος. Πρωταγωνιστούν οι Φράνσις Ιστέρ, Σοφί Μαρσό και Τζέκι Κάρι.

Από το SEVEN-X στη 01.30 η κλασική ταινία του Ζαν Ρενουάρ "Μεγάλη Χίμαιρα".Ο Ρενουάρ, "κινηματογραφεί" τη ζωή μιας ομάδας Γάλλων αιχμαλώτων σ' ένα γερμανικό στρατόπεδο κατά τη διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου. Παίζουν οι Ζαν Γκαμπέν και Πιερ Φρενέ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ