Φόβοι ότι δρομολογείται το σταδιακό κλείσιμο της επιχείρησης εκφράστηκαν κατά τη χτεσινή Γενική Συνέλευση των εργαζομένων
"Δε δεχόμαστε τη συρρίκνωση. Δε δεχόμαστε τις απολύσεις".Αυτή την ομόφωνη απόφαση πήραν οι 850 εργαζόμενοι της "Χαλυβουργικής" κατά τη χτεσινή Γενική τους Συνέλευση, απαντώντας στα σχέδια του ιδιοκτήτη, Π. Αγγελόπουλου,να κλείσει από 1η Απρίλη τους ηλεκτρικούς κλιβάνους και ένα τμήμα της παραγωγής σιδήρου και να προχωρήσει σε 250 απολύσεις, δρομολογώντας έτσι σταδιακά το οριστικό κλείσιμο της επιχείρησης.
"Είναι η σοβαρότερη περίοδος μετά το '81, που είχαμε το κλείσιμο των υψικαμίνων και 1.300 απολύσεις", επισήμανε στην αρχή της ομιλίας του ο Ν. Χόνδρος,πρόεδρος του σωματείου, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι αν πραγματοποιηθούν τα σχέδια του εργοδότη, "περιορίζεται δραματικά η παραγωγική λειτουργία της επιχείρησης" και δρομολογείται το κλείσιμό της, κάτι που επιβεβαίωσε και ο εργοδότης "μιλώντας για πρώτη φορά για κλείσιμο". Παράλληλα σημείωσε ότι οι υποχρεωτικές 15νθήμερες άδειες που σχεδιάζει να δώσει σταδιακά σε όλο το προσωπικό (πιθανά από Δευτέρα) η επιχείρηση, "δε λύνουν κανένα πρόβλημα, αλλά λειτουργούν ψυχολογικά, ώστε να μην υπάρξει αντίσταση των εργαζομένων". Κατέληξε λέγοντας πως είναι "χρέος να μείνουν τα εργοστάσια ανοιχτά, να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας".
Στη συνεχή πορεία συρρίκνωσης και "σαλαμοποίησης" - όπως τη χαρακτήρισε - της επιχείρησης από το '80 μέχρι σήμερα, αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Δ. Κουμπούρης,βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος του ΔΣ του σωματείου. Ο βουλευτής επισήμανε ότι αν πραγματοποιηθούν τα σχέδια του εργοδότη, τότε βρισκόμαστε μπροστά σε τρία σενάρια: "Πορεία κλεισίματος ή δραματικής συρρίκνωσης ή ακόμα και μετατροπής της "Χαλυβουργικής" σε εμπορική επιχείρηση". Ο Δ. Κουμπούρης επισήμανε επίσης τις ευθύνες των εκάστοτε κυβερνήσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει όλη η ελληνική χαλυβουργία, αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Δεν μπορεί να γίνονται μεγάλα έργα, να καταναλώνονται τόνοι σίδερο στη χώρα μας και η ελληνική χαλυβουργία να μη μπορεί να πουλήσει σίδερο. Αν αυτό είναι απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εμείς δεν μπορούμε να το δεχτούμε". Και συνέχισε υπογραμμίζοντας: "Πρέπει να αγωνιστούμε για να μη διαλυθεί το εργοστάσιο, για την ανάπτυξη της παραγωγικής βάσης, για την εθνική οικονομία, γιατί αυτά είναι αλληλένδετα". Τέλος, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να αποκρούσουν τα αντεργατικά σχέδια, σημειώνοντας πως "έχουμε σαν όπλα την ενότητα, την πάλη, την αποφασιστικότητά μας, αλλά και τις ρεαλιστικές προτάσεις μας".
Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να επιδιώξουν συναντήσεις με τους υπουργούς Εργασίας και Βιομηχανίας και ήδη έχουν στείλει σχετικές επιστολές, καθώς επίσης να καλέσουν την ΠΟΕΜ να αναλάβει πρωτοβουλία για κοινή σύσκεψη των σωματείων του χώρου, ώστε να υπάρξει συντονισμός δράσης.