Σάββατο 3 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Λοκ άουτ στη ΣΙΓΚ!

Για την υπογραφή σύμβασης, παλεύουν οι εργαζόμενοι

Με παράνομο λοκ άουτ στις μονάδες παραγωγής, απάντησε η διοίκηση της λιπασματοβιομηχανίας ΣΙΓΚ της Θεσσαλονίκης στις τετράωρες στάσεις εργασίας, που ξεκίνησαν χτες οι εργαζόμενοι με αίτημα την υπογραφή ικανοποιητικής σύμβασης εργασίας για το 1996!Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν προ δεκαημέρου χωρίς να καταλήξουν σε αποτέλεσμα, εξαιτίας της αδιάλλακτης στάσης της εργοδοσίας που έδειξε χτες με το λοκ άουτ τι νόημα δίνει στο διάλογο με τους εργαζόμενους και το σωματείο τους.

ΟΙ εργαζόμενοι ζητούν αυξήσεις που να καλύπτουν τουλάχιστον το πληθωρισμό και πρότειναν ποσοστό 6% για το πρώτο εξάμηνο και 5% για το δεύτερο, καθώς και την ικανοποίηση διαφόρων θεσμικών αιτημάτων που αφορούν τα επιστημονικά επιδόματα και τις συνθήκες εργασίας. Οι εργοδότες, παρά τα τεράστια κέρδη που είχε η ΣΙΓΚ το 1995, παραμένουν αμετακίνητοι στο 3%+3%.

Αξίζει να σημειωθεί πως πέρσι η λιπασματοβιομηχανία ΣΙΓΚ, που απασχολεί 500 εργαζόμενους και είναι μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες στη Β. Ελλάδα, είχε κέρδη, κύρια από τον εξαγωγικό τομέα, πάνω από 3 δισ. "Η εταιρία - τόνισε χτες στο "Ρ" ο Θόδωρος Κυριακίδης, μέλος της διοίκησης των εργαζομένων - έχει στόχο την κατάργηση των επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων και αντικατάστασή τους με εφάπαξ επιδόματα, ανάλογα με τις κερδοζημίες. Σαν σωματείο καταγγέλλουμε το παράνομο, με βάση το νόμο 1264, λοκ άουτ και δηλώνουμε πως δε θα δεχτούμε καμιά αμφισβήτηση των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των εργαζομένων".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ